tiistai 17. heinäkuuta 2012

Viikonloppu Halviksessa

Viime viikonloppuna mentiin lomaruuhkia pakoon NPS:n saareen Halvägstearnaan eli Halvikseen.
Perjantaina oltiin jälleen niin myöhään Paraisilla, että päätettiin lähteä liikenteeseen vasta lauantaina. Faija siinä sitten hyödynsi aurinkoisen perjantai-illan ja pesi kannen jollain mömmöllä, se olikin kyllä jo tosi likanen.

Lauantaina oli sellanen puolipilvinen sää ja aika napakka tuuli, meekialainen arvioisi, että se oli jotain jotain 6-7m/s, päästiin siis melkein koko matka hienosti purjeilla. Vaikka mentiin pelkällä keulapurjeella, niin vauhtia saatiin silti parhaimmillaan 7,1 solmua!!
Sen verran kellallaan kuitenkin mentiin, että meekialainenkin päätti suosiolla jättää päiväunet väliin, kun en oikein diggaa sisätiloissa olemisesta silloin kun oikein kallistelee. Tai varsinkaan mami ei tykkää, sillä iskee helposti merisairaus, jos joutuu keikutuksessa olemaan paljon sisätiloissa.

Faija styyraa ja kurkkii keulapurjee alle

Perillä Halviksessa saatiin pari tuntia nauttia ihan omasta erinomaisesta seurastamme. Meekialainen kyllä älysi heti Halviksen laiturilla kysellä faijalta, että "missä Kai ja Heli on?" Ne kun kuuluu vähän niinkuin Halviksen kalustoon....
Päästelin vähän höyryjä merimatkan paikallaolon jälkeen ja juoksin hulluna laituria edestakas.

Pestään faijan kanssa pottuja


Mutta ei se tunnelma seuraavankaan veneen saapuessa ihan hirveesti laskenut, sieltähän tuli nimittäin viimeistä lomaviikkoansa viettävä Kukkosen venekunta.
Yhteensä illan aikana laiturissa oli vain kolme båtskia, joten ei mitään tietoa heinäkuun lomaruuhkista.

Halviksessa on se loistava grillikatos, joten päätettiin grillailla mamille kanaa, faijalle entrecoteeta, meekialainen halusi lillimakkalaa (=grillimakkaraa) ja sitten mami duunasi vielä perunasalaattia, johon tuli marinoitua punasipulia, parmesaania, pinjan siemeniä ja rucolaa. Siitä meekialainenkin tykkäsi tosi paljon!! Ja lisukkeeksi tietysti grillattiin vielä halloumia, mami on siihen koukussa.Illan ohjelmaan kuului tietty myös saunomista ja uimista. Koska meekialainen oli koko päivän jankuttanut että menen valmasti uimaan ja olen lohkelikko (=rohkelikko) niin faija sitten päätti että uimaan kanssa mennään. Esitin siihen kyllä sitten melko äänekkään vastalauseeni, mutta simmaamassa käytiin.

Sunnuntaina ei sitten enää oikein tuullutkaan, tai jos tuuli niin sitten ihan väärään suuntaan, joten konehommiksihan se meni. Välillä vähän ripsi vettä, joten meekialainen leikki aika paljon sisällä ja mami hyödynsi matka-ajan ja siivoili kaappeja ja pesi lattioita.

Ens viikonloppuna onkin keksittävä joku tosi lähellä kotisatamaa oleva paikka, sillä meidän on ehdittävä sunnuntaina ajoissa Orimattilaan Emma Marien kastejuhlaan. Emma Marie on meekialaisen pikkuserkku ja oikea söpöläinen kuusi viikkoiseksi :)
Eli pari viikkoa pitäisi vielä lusia päiväkodissa ja sitten päästään kolmen viikon lomalle! Meekialainen on muuten vaihtanut muutama viikko sitten uuteen päiväkotiin ja viihdyn siellä tosi hyvin! Voitteko käsittää, että matka kotiovelta päiväkodin ovelle on seitsemän metriä!!! Kerkee aamulla katsomaan tosi monta lastenohjelmaa enemmän!
Ei kommentteja: