keskiviikko 9. kesäkuuta 2010

10. lomapäivä, Kökarin KarlbyTultiin tänään Kökarin Karlbyhyn kaunista, sokkeloista ja erittäin kivistä reittiä pitkin. Jouduttiin survomaan koko matka koneella vastatuuleen, ku ei jaksettu kryssiä.Karlbyssä on selvästi koitettu säilyttää semmosta saaristolaiskalastajaidylliä (faija väittää, että toi ei oo muka oikea sana!!) ja ranta on täynnä punamulta mökkeröä. Tykkään.
Karlbyssä tuli ihan sellanen fiilis, että huhhuh, onpa meillä iso vene. Täällä on nimittäin paalukiinnitys, eikä meidän vene mahtunut paalujen väliin ja sitten kun oli vähän isompi välikkö paaluilla, niin paalut oli niin lähellä rantaa, että paalut olis tullut puoliväliin venettä.
Täällä on kuitenkin niin hiljasta, että otettiin sitten reteesti kylkikiinnityksellä suoraan rantsussa olevan hotellin pääoven eteen.Satama on periaatteessa vielä kiinni, satamakapteeni oli tullut kuulemma viimeyönä paikkakunnalle, mutta hotellia ja sen ravintolaa pyörittävä pariskunta järkkäs saunat ja muut palvelut auki ja päälle. Satamamaksu suolaset 25 egeä.
Ravintolan menu näytti tosi herkulliselta, mutta meillä oli jo sisukkapiffit sulamassa, niin jätettiin tällä kertaa väliin.
Kaupalta käytiin tankkaamassa vähän herkkuja...mami sano että alkaa tää syöminen käymään jo ihan työstä :)

Illan mittaan satamaan kertyi neljä venettä, että en nyt ihan sanoisi vielä lomasesongin alkaneen.

Kaupan alakertaan on tullut sen meidän legendaarisen puuseppä Urposen lahjatavaraliike, mutta nekin avaavat vasta loppuviikosta ja olivat nyt käymässä Naantalissa. Muuten olisikin käyty vähän haastattelemassa miten meidän ikkunaremontti (joka ei sitten ole edes alkanut) sujuu ;)

Huomenna taidetaan mennä täältä suomen eteläisimpään osaan eli Utöön.
Eikö muuten ookkin selvää yhdennäköisyyttä tossa paidassani olevassa Karvababassa ja meekialaisessa. Ollaankohan samaa sukua?!?


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi veeti vesipeto ja perhe!
No sääli että ette päässeet Utöhön, se on hieno mesta. Uimahalli sielläkin ;)
Nyt teillä on sadeviikonvaihde edessä, mitenkäs sulla aika kuluu siellä veneessä? Pelaatko jo Rummikubbia vanhusten kanssa?
Jos olette Kasnäsissä, niin kävelkää sitä hiekkatietä pikkuisen poispäin, niin tien oikealla puolella on kiva B&B, Backas Gård... siellä saa safkaakin, ja faija saa olutta. Jos se nyt sitten enää on, oli kuulema jossain vaiheessa myynnissä.
Eiköhän teilläkin ala olla satamissa vilinää ensiviikolla, kun ihmiset pikkuhiljaa paukahtaa lomille. Merimummi lähtee nyt pitkäksi viikonlopuksi MÖKKEILEMÄÄN, joten ei muuta kuin lekoisia oloja sinne!
t MerviMeriMummi

Anonyymi kirjoitti...

HEIPPA, TOSI KIVA KUN MENETTE SINNE KYLPYLÄÄN.SAATTE TUKEVAA MAATA JALKOJEN ALLE. SIELLÄ KYLPYLÄSSÄ ON VARMAAN IHAN KIVAA TEILLÄ KAIKILLA. MUMMI ON JÄTTÄNYT KOMMENTTIA VÄHÄN VÄLIÄ, MUTTA JOTAIN TEEN VÄÄRIN KUN NE EI NÄY KONEELTA. ME OLLAAN UKIN KANSSA TEHTY TÄNÄÄN TALVEN PUUT PIENIKSI,KUIVUMAAN.TULI ISO HÄKKI TÄYTEEN. MEILLÄ ON HIRRRRVEÄ IKÄVÄ,TULEE ITKU KUN KATSELEE KUVIA.TERVEISIÄ OTOLTA JA UKILTA. TERKKUJA PUSUJA,PUSUJA T.MUMMI