tiistai 31. heinäkuuta 2012

31.7. Lappo - Bärö

Melko haipakkaa tultiin tänään pelkällä keulapurjeella Bäröön. Melkein koko matka leikittiin purjehtijoita, vain vähän jeesattiin koneella vastatuuleen ;) Aika aurinkoinen päivä, mutta tuuli vaikutti sen verran, että ei kyllä ihan hellelukemiin päästy.

Bärön satama täyttyi nopeasti joten onneksi oltiin ajoissa, saatiin vielä saunakin. Viime vuonna tynnyrisauna maksoi suolaiset 60€, eikä raaskittu sitä kokeilla, mutta tänä vuonna se oli vain 10€/aikuinen. Mutta sen verran oli vielä sauna keskeneräinen ja muutenkin hikistä hommaa pienessä pukkarissa ja ilman pesuhuonetta, että otetaan jatkossa suosiolla sisäsauna, kun sellainenkin on kerran tarjolla. Sisäsauna on hieman edullisempi, 7€/aikuinen.


Ja tottakai käytiin syömässä myös Glada Laxenissa. Lasten annoksiin oli edelleenkin panostettu, harmi ettei huomattu ottaa kuvaa siitä meekialaisen alkupalasta joka oli purjeveneeksi rakennettu kinkkuleipä kasviksilla ja juustolla. Oli hyvää!
Myös mamin ja faijan safkat oli taas erinomaiset. Kuva pystyttiin ottamaan ainoastaan faijan lammasannoksesta, koska mami ja meekialainen iskettiin omiin annoksiimme kiinni heti kun saatiin ne pöytään....


Muuten oli vaan sellainen nolojen tilanteiden ravintolareissu....Tämä alla oleva keskustelu kertonee teille kaiken. (mami meinasi kyllä ekaksi ettei edes kehtaa laittaa tätä blogiin, mutta laittaapa nyt kuitenkin, sen verran ne faijan kanssa vieläkin tossa tyrskähtelee, meekialainen ei kyllä yhtään käsitä että miksi...)
Naapuri pöydän suomenruotsalainen setä sanoo Meekialaiselle: "du har fina bilar"
Äiti sanoo Meekialaiselle: "setä sanoi että sulla on hienoja autoja"
Meekilalainen toteaa: "En mä ymmärrä mitään"
Äiti vastaa: "Niin, kun se setä puhuu katsos ruotsia"
Meekialainen vastaa: "Niin, apinatkin puhuu ruotsia"
Sen jälkeen mami ja faija vaihtaa hätääntyneet katseet ja alkaa yhtä aikaa höpöttämään ties mitä sattuu eikä naapuripöydän setä enää juttele meidän kanssa mitään.
Nojoo, te aikuiset voitte ehkä kuvitella mamin ja faijan ilmeet ja fiilikset. Ja ihan oikeesti; en ollut kuullut tota asiaa kotoa!
Huomenna taidetaan jatkaa matkaa Degerbyhyn ja sitten varmaan päästäänkin jo Maarianhaminaan ja viimeistään sieltä saadaan kuvia taas lisättyä.
Heipsulit kaikille, tosi paljon on taas ollut lukijoita!


1 kommentti:

Pia kirjoitti...

Siellä Maarianhaminassa kannattaa kans kertoa, että ketkä puhuu ruotsia!