lauantai 27. maaliskuuta 2010

Kunnostus alkoi

Faija lähti tänään talvitelakalle Raisioon katosomaan venettä ja tekemään jotain kunnostushommia sinne. Meidän talvitelakkahan on Pernon telakkaa vastapäätä, Nesteen venekerholla. Isukin olis tarkotus olla siellä (Turussa) yötä ja tulla tiistaina takas kotio, ei tarvi ajella edestakas Stadin ja Raision väliä joka päivä. Oikeesti se varmaan haluaa myös vähän nukkua aamusin vähän  pitempään rauhassa...Meekialainen jäi mutsin kanssa himaan ja mulla taitaa olla rankat kolme yötä tiedossa. Mutsi nimittäin uhosi, että yrittää opettaa mua syömään öisin vähän vähemmän. Se aikoo selvitä vaan yhdellä heräämisellä per yö!! Huhhuh, mä varmaan kuolen nälkään :(
Ehkä mäkin pääsen jo ens keväänä mukaan puunaamaan paattia, kunhan tässä vähän kasvan vielä.

Ekaks faijan pitäis varmaan tehdä siellä "vähän" lumitöitä, että jotain remppaa voi edes alkaa tekemään :) Sitten täytyy purkaa se telttaviritelmä veneen päältä.


Kävin vähän kurkkaamassa faijan työlistaa, enkä mä oikein niitä kaikkia hommia edes ymmärtänyt mitä se aikoo siellä tehdä, mutta kaikenlaista koneenhuoltoa siellä oli, sitten jotain sähköhommia (joopajoo...), kyljet, kansi ja pohja pitäis kanssa pestä ja vahata. Siinä on kyllä yhdelle faijalle hirvee homma, varsinkin kun faijalla on jo ennestään käsivarret kipeenä meekialaisen heittelystä...Ens keväänä kyllä kehitellään jonkinlaiset talkoot, meitsi ei ala niitä hinkkaamaan!
Pilssi ja sisätilat pitäis kanssa siivota, nythän ne on talven jäljiltä täynnä niitä vantteja ja kaikkea muuta sälää, mihin mutsilla menee aina hermot. Sitten pitäis viritellä meekialaista varten reunoille se verkko ja lopuks maalata pohjaan myrkkymaalit.
Lisäksi faija lupas käydä katsomassa jostain fillarinturvaistuinta ja miettiä miten sen saisi viriteltyä mulle sitloodaan.
Niin että kyllä tossa hommaa riittää! Voipi kyllä olla että jotkuin noista hommista jää vielä tehtäväksi jonain muuna viikonloppuna. Mutsi ainakin haluaa yhtenä viikonloppuna ennen laskua mennä siivoilemaan kaapit ja pentterin sinne. Ja järkkäilemään kaikki tavarat. Jostain kumman syystä se ei luota faijan taitoihin....

Meidän veneen vakkari puusepän, Urposen, pitäis kanssa mennä käymään siellä veneellä ja alotella tekemään jotain ikkunaremppaa siellä. Se ei ole nyt vielä saanut sanottua faijalle mitään kustannusarviota sille rempalle (vaiks on satakertaa jo kysytty), mutta nyt sillä kuulemma olis jotain arviota tehtynä.
Riippuu nyt sitten siitä hinnasta, että uusitaanko kaikki ikkunat vai vaan keulaluukku ja oviaukon luukut.  Veneen edellinen omistaja oli onnistunut jotenkin naarmuttamaan ne kyljissä olevat ikkunat aika kaameen näkösiksi ja siks nekin olis kyllä kiva uusia.

Ja saas nyt sitten nähdä, että kuinka noi jäät sieltä sulaa, voidaanko vene laskea 24.4. niinkuin on suunniteltu. Eiköhän siellä telakalla Raikat ja muut Asiantuntijat anna faijalle taas tilannearvioitansa asiasta :)

LISÄYS MYÖHEMMIN LAUANTAINA: Voihan jumansgegga, kuulkaas, faija soitti just että telakalla on jäätä vielä 70 cm rannassakin. Ei kuulemma hirveesti rohkase ne pilkkijät siinä laiturin vieressä jäällä....mutta uskotaan edelleen ihmeeseen =)

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

eihän tuolla kuvan perusteella ole lunta ollenkaan! Meillä pääsisi kyljet puunaamaan kinoksen päällä.
t merimummi

Sanna kirjoitti...

joo, yllättyin kanssa siitä kuinka vähän siellä lunta sitten olikaan!!
t. veeti vesipedon mami