maanantai 6. kesäkuuta 2011

Pitkä viikonloppu veneelläKeskiviikkona duunien ja päiväkotien jälkeen päästiin sitten taas vihdoinkin lähtemään veneelle. Oltiin perillä Paraisilla vasta aika myöhään ja eka yö oltiinkin ihan siinä omassa laiturissa vaan Porta Marinassa ja laiteltiin taas paikat kondikseen ja tavarat paikoilleen viikonloppua varten. Meekialainen siis järjesteli pikkuautot oikeisiin laatikoihinsa ja mami ja faija purki ruuat ja laittoi meille sängyt kuntoon.

Vähän noloa kyllä lähteä tonne ihmisten ilmoille liikenteeseen, kun meekialaisella on molemmissa poskissa nyt jo mustelmille menneet hampaan jäljet. Meillä on päiväkodissa sellanen "tapaus" joka on jo kerran aikasemmin purrut meekialaista käsivarteen ja nyt viime viikon aikana kaks kertaa poskiin. Aloin kyllä treenaamaan faijan kanssa tota itsepuolustusta, mutta en millään viittisi tirvasta sitä tyyppiä turpaan. Kai mun kohta kuintenkin täytyy vähän nyrkkiä heilauttaa jos ei se muuten pidä niitä leegojaan erossa meekialaisen herkkuposkista! Voitte vaan arvata miten noi porukat suhtautui tohon meidän pikku kärhämään....mutsi kävi sen verran ylikierroksilla että pari päivää faija kuskas mua päiväkotiin, että mutsi ehti rauhoittumaan ennenku näki meekialaisen hoitsuja ;)

Helatorstaiaamuna startattiin ja köröteltiin koneella ilman tuulta Korppoon Verkkanille. Homma meni ihan perinteisesti, eli meekialainen nykäs matkalla taas reilun tunnin sikeät unet (mutsin kanssa).Ollaan mamin kanssa erikoistuttu keulapunkassa köllimiseen

Siinä mielessä on kyllä muutosta viimekesäiseen, että nyt olen jo tosi kiinnostunut maisemistakin. Varsinkin isot kalliot ja rannoilla näkyvät mökit ja merimerkit aiheuttavat sen, että mutsi ja faija alkaa jo saamaan näppylöitä kun kuulevat lempisanani: "KATO, KATO, KATO!!!!!" Ja ihan kaikille muille veneilijöille veneen koosta riippumatta (SiljaLine / soutuvene) huudan täpöillä "heihei, hehhei, heihei, hehhei..." ja monta kertaa tietty, että ne ihan varmaan näkee ja kuulee.

Korppoon Verkkanilla oli myös nostettu parilla egellä satamamaksuja. Se on nyt 22€. Mutta siellä on kyllä kanssa yks ihan parhaista leikkipaikoista ja kivasti terden yhteyteen rakennettuna, niin että mutsi ja faija pysty siinä samalla siemailemaan virkistävät juomat ja meekialainen laski hullunlailla liukumäkeä ja pyöri siellä hiekassa. Mutsi on edelleen sitä mieltä, että aurinkorasva ja hienon hieno hiekka on yks inhottavimmista yhdistelmistä. Ei lähde irti kun viemällä koko tapaus suihkun alle.
Buffalossa syötiin myöhäiset lounaat ja ruoka oli hyvää edelleenkin. Buffalo taitaa olla myös prätkähiirien suosikkipaikkoja, sen verran paljon niitä ryhmiä siellä kokoontui.
Ja illalla saunottiin isoissa ja siisteissä saunoissa. Meiksu kävi myös naisten puolella tsiigailemassa tilanteet ;)

Perjantaina meekialainen vietti vähän aikaa siellä leikkipaikalla mamin kanssa (joka grillasi läskiänsä punaiseksi siinä samalla kun viihdytti mua) ja faija joutui tekemään vähän etätöitä veneellä. Onneks se Buffalon omistaja-setä Kjell lainasin faijalle puhelimen laturia, niin että se pysty pyörittämään busineksia.
Päivällä käveltiin Korppoon "keskustaan" kauppaan ja jädeille. Meekialainen diggas kyllä enemmän mansikoista kun jädestä.


Korpo Gården, jossa Sibeliuksen Jannekin on skulannut nuorempana

Iltapäivällä faijakin pakkas läppärinsä sitten pois ja jatkettiin matkaa NPS:n saareen Halvvägstearnaan, osa matkasta päästiin jopa purjeilla ja siinä matkalla sitten mamikin onnistui ihan kunnolla kärtsäämään itsellensä kivat t-paidan rajat. Meekialaisen se kyllä uitti moneen kertaan aurinkorasvassa, muttei sitten itseänsä viitsinyt rasvata...

Meekialainen sekosi Halviksessa täysin, siellä on kivasti tehty sellasia siltoja kallioiden yli, niin että meekialainen pääsi juoksemaan mukavaa rundia ja siinä samalla mutsi/faija sai kivaa liikuntaa kun spurttailivat aina perässäni. Kalliot oli jotenkin tyhmästi kuitenkin sen verran epätasaisia (ei voi käsittää miks), että aina välillä olin siellä jossain turvallani. Onneks noi pelastusliivit vähän pehmensi laskeutumista eikä uusia mustelmia tullut... paljon. Mutsi saatto kyllä saada muutaman rytmihäiriön.
Jossain vaiheessahan tietty siinä sitten kävi niin että mamilla meni hermo ja se sitoi mut köyteen niin etten päässyt juoksemaan ihan niin kovaa...Ja äkkiähän se saari oli sen verran tsekattu että pystyin vähän jo rauhoittumaankin.
Illemmalla tehtiin suppilovahvero-pekoni pastaa ja käytiin saunomassa. Ja meekialainen kävi muuten "uimassakin". Hinkusin niin paljon sinne mereen uimaan, että faija otti ja käytti mut kaulaa myöten meressä ja tajusin vasta kiljastakin vasta sen jälkeen kun koko homma oli jo ohi. Vesi oli jotain 10 asteista, sano naapuriveneen setä.
Perjantaina Halvikseen tuli vain yksi vene meidän lisäksi, purkkari nimeltä Helmi.

Lauantaina oli ihan mielettömän lämmin ja aurinkoinen päivä. Meekialainen pääasiassa jatkoi saaren ympäri rundaamista, vaikka mutsi yritti tehdä mulle tosi kivan leikkipaikan siihen isolle laiturille. Mut hei, kuka jaksaa leikkiä paikallaan kun voi juostakin!?! Niin ja kävin mä kiertämässä saaren soutuveneelläkin. Mutsi souti koko matkan :)Faija ja meekilainen soutelemassa

Muuten pääasiassa vaan lököiltiin ja nautiskeltiin auringosta, paitsi faija pesi veneen kannen :)
Illemmalla sitten Heli ja Kaitsukin pääsivät merihätä treeniensä jälkeen perille Halvikseen. Aikuiset korkkas hetimmiten siinä skumpat ja meekialainen otti kanssa mehudrinksua ja kävin ahkerasti kippistelemässä jokaiselle vuorotellen. Heli opetti mulle uuden sanankin: SKOOL!


Lisää kuvateksti

Siinä sitä sitten vietettiin aikaa laiturilla kuulumisia vaihtaen ja uusien poijujen paikkaa miettien. Meekialainen sai vähän tuntumaa siihen, että saari-isännän sanaa on syytä noudattaa!!! Tota energiaa kun taas riitti vähän liikaakin ja pikkusen piti myös järkätä kaikille vieraille sellasta showta siinä laiturilla, niin meinas vähän lähteä se juokseminen lapasesta ja oli aika lähellä etten juossut välillä laiturin yli mereen. Saari-isäntänä Kaitsu sitten kävi vähän pitämässä meekialaiselle puhuttelua siitä juoksemisesta mut meekialaiselle herkkänä miehenä tuli vähän paha mieli asiasta. Mut sitten me jo mentiinkin Kaitsun kanssa käsikädessä katsomaan yhtä lokin pesää, jossa oli pari munaakin, ja se paha mielikin unhohtui jo samantien. Aika ovela saari-isäntä meillä ;) Enkä mä kyllä sen puhuttelun jälkeen sitten vähään aikaan kyllä viitsinyt juoksennellakaan, että kai se puhuttelu jotain auttoi!

Jossain vaiheessa iltaa sitten otettiin kolmesta veneestä vertailevat sääennusteet ja Kaitsun johdolla päätettiin siirtää kaikki veneet kylkikiinnitykseen. Hommahan sujui mallikkaasti kun oli osaavat ihmiset asialla :)


Ja sitten taas saunottiin ja suurinpiirtein heti sen jälkeen meekialainen sitten tilttaskin ja kävi nukkumaan. Porukoitahan se ei tietenkään haitannut, nekin sai vähän vapaata meekialaisen vahtimisesta ja pääsivät grillikatokselle turisemaan veneläppää muiden kanssa. Meekialainen nimittäin nukkuu ton itkuhälyttimen vieressä, niin että voin sit heti kiljasta siihen jos tulee jotain asiaa mutsille kesken unien. Ja sitten meillä on edelleen se verkko viritettynä keulapunkan oviaukkoon. Vaikkei se enää meekialaista pysäytäkään, niin kyllä se ainakin vauhtia sen verran hidastaa, että mutsikin ehtii jo juosta paikalle. Ja henkisenä esteenä se kyllä tuntuu toimivan hyvin, en mä ole edes kertaakaan vielä yrittänyt tulla siitä läpi, vaan huudan suosiolla mutsille että oon jo herännyt.


Meekialainen jeesaa mutsia ruuanlaitossa ja duunaa salaattia, tai noh, niistä tuli ehkä ennemminkin ketsuppia...


Sunnuntaiaamuna meillä tulikin semmonen nopee lähtö Halviksesta, kun saatiin yksi seuran katsastusmiehistä kiinni ja sovittiin sen kanssa treffit Mustaluotoon (NPS:n toinen saari). Saatiin sitten venekin ajoissa katsastettua ja se homma pois päiväjärjestyksestä.

Nyt meillä tuleekin veneilyyn parin viikon tauko, kun noilla vanhuksilla on vähän muuta ohjelmaa. Pöh. Ens viikonloppuna ne menee johkuin kesähäihin ja seuraavana viikonloppuna ne menee yhdessä viettämään muka jotain ihmeen laatuaikaa, ja matkustavat Bengtskärin majakalle ja yöpyvät siellä. Ilman meekialaista, voitteko käsittää!!!

Mutta palaillaan taas ja laittakaakahan kommentteja ja toiveita tulemaan, jos haluatte kuulla jostain erityisitä veneilyjutuista tai satamista...

Meekialainen jeesaa faijaa ankkuriliinan kelaamisessa


Ei kommentteja: