tiistai 5. heinäkuuta 2011

Hikinen viikonloppu Helsingholmenissa

Kylläpä oli kuuma viikonloppu!!
Perjantaina kun mentiin veneelle, meidän kotisatamassa oli joku +32 astetta eikä tuulen virettäkään...pikkasen pukkas svettistä pintaan! Meekialaisella ja faijalla vaan hiki valui...

Kuivaharjoittelua kumiveneilystä


Lauantaiaamuna lähdettiin jo kasin pintaan liikenteeseen ja koska edelleenkään ei tuullut, jouduttiin putputtelemaan moottorilla Paraisten portin läpi Helsingholmeniin. Sinne oli nyt valmistunut se pitkä uusi laiturikin johon tulee myös sähköt. Vaikka olikin lomakausi ja kovat ruuhkat varmaan ihan joka satamassa, me oltiin niin aikaisin perillä, että mahduttiin vielä hyvin. Saunaa ei kylläkään enää :(
Etukäteisvarauksia ei oteta enää puhelimitse vastaan, niin siinähän käy tietysti niin, että moottoriveneet jotka on nopeampana aina aikasemmin perillä saa saunavuorot ja purkkarit jää ilman :(
Vähän kompensaatio tuli kyllä sitten siinä, että faija sattui just oikeaan aikaan kalatiskille ja sai ostettua ne ainoat kolme kappaletta savukampeloita suoraan savustamosta tulleina. Ja Helsingholmenin savulohi on kyllä ihan maailman parasta, meekialainenkin tykkäsi kovasti. Lisäksi sieltä saa tilattua aamuksi tuoreet sämpylät ja löytyy myös pullaa, mansikoita, jäätelöä jne.

Meekialainenkin kävi taas vähän meressä uiskentelemassa ja leikkimässä. Meren pintalämpö mittarilla mitattuna oli jo 20 astetta, se lahti on sen verran matala että lämpenee nopeasti. Sinilevääkään ei vielä ollut. Helsingholm on ehkä kaikkein lapsiystävällisin saari mitä nyt äkkiseltään tulee mieleen. Siellä kun on se ihana matala hiekkaranta, jossa on tosi kiva uida ja leikkiä. Ja sitten siinä laitureiden välissä on yks toinenkin tosi kiva pikkunen hiekkaranta, jolla on paljon sen isäntäperheen pojan (Ian) leluja, joilla kaikki lapset saa leikkiä, ja siellä olikin ihan hirmu paljon lapsia tänäkin viikonloppuna.
Meekialaisen mielestä kuitenkin ehkä kaikkein parasta siellä saaressa on ne eläimet joita voi ihmetellä ihan omasta veneestä käsinkin. Harmi että mamilla ei ollut kameraa rantsussa mukana, kun muuten vois näyttää kuvia niistä ihanista lampaista, joita pääsin rapsuttelemaan uimareissullani. Ja sitten on valkonen hevonen, josta meekialainen oli ihan täpinöissä ja sitten semmonen tosi pullea pupunen.

Muutaman kerran lauantaina jyrähteli ukkonen ja sen verran ripsasi vettä, että jouduttiin roudaamaan tavaroita sisätiloihin, mutta muuten sää oli ihan loistava, paitsi ettei oikein tuullut sunnuntainakaan oikeaan suuntaan.
Sunnuntaina kävi taas yhdet ostajaehdokkaat katselemassa meidän venettä, jokohan mekin kohta päästään katselemaan uusia veneitä...

Meekialaisella on taas pari ihan uutta omaa sanaa. "Isy" tarkottaa että haluan isin syliin ja "Äsy" tarkottaa että haluan äitin syliin ja sitten käytän myös ihan yleistermiä "Sysy" ja silloin on pääasia, että vaan pääsee äkkiä jonkuin syliin. 
Nyt ei oo enää ihan varmaa kumpi sana johtaa tilastollisesti, "kato" vai "paloauto". Mami väittää, että esimerkiksi meidän kolmensadan metrin matkalla päiväkodista kotiin meekialainen saattaa sanoa noin 40 kertaa "paloauto".
Paloautohan voi olla lähes mikä tahansa kulkuneuvo, jossa on vilkkuvalot tai pikkusenkin punasta väriä. Ja "kala" -sana on ehdottomasti myös top5:ssä.

Mami yrittää tainnuttaa meekialaista, turhaan. Kuvan nimi on "ei väsytä!"

Ensi viikonloppuna lähdetään taas johonkin päin...pari viikkoa vielä ennekuin päästään lomareissulle! Stay in Tune!!

3 kommenttia:

Sirpa kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Sirpa kirjoitti...

Näyttäs, että mamia nukuttas enemmän :)

Saikku kirjoitti...

Löysin eilen tämän sivuston ja luin samantien kaikki postaukset alusta loppuun. Ihan kuin itse olisi matkalla mukana! Olen entinen purjehtija, joka siirtyi kilpailevaan heimoon eli moottoriveneeseen tänä kesänä. Mukavia matkoja Veetille ja perheelle!