tiistai 3. toukokuuta 2011

Kevätkunnostukset tehty ja vene laskettu
Kovaa kiillotusta!
Nyt on sitten vene vahattu ja kiillotettu valmiiksi ja pohjassa taas uudet maalit. Mami ja Faija kävivät pääsiäisenä pari päivää hinkkaamssa sitä ja meekialainen keskittyi sen ajan mummin kanssa kotona suklaamunien syöntiin. Maminkaan ei tarvinut sinä viikonloppuna käydä kuntosalilla, oli sen verta hyvää hauberitreeniä toi hinkkaaminen. Ensin se pestään ihan vedellä, sitten se hinkataan jollain nano-pesuaineella, sitten sen nano-aine hinkataan pois, sitten levitetään vaha ja sitten se vaha hinkataan pois. Ja sitten tietty pohjaan laitetaan uudet maalit. Että kyllähän siinä kahdelle hengelle noita hinkkausneliöitä kertyy...Mami on sitä mieltä että faija vois jonain keväänä pitää jonkuin tosi kivan virkistyspäivän tiimillensä ja käydä hinkkaamassa porukalla ton veneen...aika hyvä idea vai mitä?!?

Noiden jokakeväisten perushommien lisäksi tänä vuonna yksi meille uusi puuseppä teki uuden oviluukun, aika hieno ja hitsin kallis...ja sitten vaihteistoon tehtiin täyshuolto (vielä kalliimpi, muttei ollenkaan niin hieno kun oviluukku) ja akseliin vaihdettiin painelaakeri (kuulostaa tosi kalliilta, mut faija ei oo kertonut mitä makso, enkä oo nähny oliks hieno vai ei) ja kaikenlaista muuta perussäätöä mitä vaan näyttää joka kevät kertyvän, vaikka ei muka paljon mitään tarvi koskaan tehdä...
 
Nesteen venekerhon telakka Raisiossa. Taustalla näkyy Pernon telakka.

30.4. Faija sitten kävi Kari-Ukin ja Janne-sedän kanssa hoitamassa veneen vesille ja siellä se nyt taas köllii...
Mehän pidetään venettä talvetta Raisiossa Nesteen venekerhon telakalla ja sitten se aina kesäksi siirretään sinne Paraisille Porta Marinaan. Tossa kuvassa näkyykin taustalla Pernon telakan nosturit. Se Perno on just se mesta missä ne rakentelee niitä maailman suurimpia risteilyaluksia ja olemmekin muuten nähneet monena keväänä kun ne tosta telakalta lähtevät kohti Ameriikkaa (vaikkei mulla kyllä ole takana vasta kuin yks kevät et olisin nähny noit ameriikan paattei).

Sen verran myöhään kuitenkin jäät tänä vuonna lähtivät, että jouduttiin jättämään se lähes perinteinen vappupurjehdus väliin. Sen sijaan oltiin Suvin ja Joonaksen pihalla Torkkelinmäellä kivalla vappubrunssilla.

Ensi viikonloppuna meekialaisenkin kyllä olisi tarkoitus lähteä veneelle laittamaan vähän leluja järjestykseen ja varmaan käydään tekemässä joku pieni purjehduskin...

Hyvää äitienpäivää kaikille Mummeille ja Mameille, syökää paljon kakkua, niin meidänkin mami syö,  tässä vielä pari kuvaa Vapusta!

Meekialainen nauttii simaa

Meekialainen ja Faija


Meekialainen ja Mami


Ei kommentteja: