lauantai 16. kesäkuuta 2012

Airisto ja Helsingholm

Perjantaina karattiin vähän aikasemmin päiväkodista ja duunista ja tultiin kaupan kautta veneelle. Ja voi hyvänen aika taas sitä tavaran määrää...mamilla (ja faijalla) lähti taas vähän lapasesta toi pakkaaminen, ja silti koko ajan joku toteaa että jotain "tosi tärkeää" jäi kotiin.
Kun kaikki kamat oli saatu johonkin tungettua ja jääkaapin ovi väännettyä väkisin kiinni, niin siirryttiin siihen viereiseen satamaan eli Airistoon.

Mamilla on muuten vähän paineita tän blogin kirjoittamisessa, kun eräissä sosiaalisissa medioissa meidän perheen lomamatkaa on verrattu salkkareihin, eikä me meinattu saada oikein mitään sykähdyttävää aikaiseksi. Mami kyllä järkkäsi pientä viihdettä rantautumisessa, tosin se meni vähän hukkaan kun kukaan ei huomannut sitä ja meekialainenkaan ei voi siitä sen enempää kertoa kun tämä on kuitenkin 3-vuotiaan lapsen blogi. Seurauksena kuitenkin yksi revähtänyt reisi.

Eka ilta selvittiin ihan ilman riitelyäkin. Tosin tunnelma alkoi ihan pikkusen kiristymään kun Airiston Strandbo on alkanut leikkimään jotain "gourmet" ravintolaa. Olimme odottaneet kolmentoista euron pizzoja 45 minuuttia ja kun vihdoin saimme ne ne lätyt, niin ne oli semmoset kahden karjalanpiirakan kokoiset, eikä niissä kyllä ollut mitään kurmeeseen viittaavaa ja meillä oli ihan hirveä nälkä! Aikaisemmin Airistolla oli erikseen se a'la carte puoli ja sitten veneilijöille reilunkokoisia annoksia.

Meekialainen innostu ekan kerran pomppulinnasta ja riehu siellä ihan hulluna!

Lauantai aamuna kun oltiin lähdössä kohti Helsingholmia, ja irrottauduttiin laiturista, niin mamilla oli semmonen nenäjuttu. Jotenkin se vaan onnistui (tosi yllättävää siis) heilauttamaan nenäänsä sellasella isolla köydenpäässä olevalla kiinnityshakasella. Siinä se sitten kyyneleet silmissä hoiteli noi lähtörutiinit ja nyt sillä on nokka niin arkana että niistäminenkin on tuskaa.Meekialainen leikki koko matkan palomiestä ja sammuttelin tulipaloja jollan pumppausletkulla. Opettelin myös noita rantautumishommia ja heitin fenderit laidan yli.


Helsingholmenissa on tosi hauskaa! Täällä on kissoja,koiria, yks valkonen hevonen ja lampaita. Yks lammas  (jota mä siis kutsun lehmäksi) käpöttelee täällä pitkin laitureita ihan kesynä ja vapaana.
Rantsussa oli kiva leikkiä muitten lasten kanssa leluilla. Jopa niin kivaa, että nostin hirveen huudon joka kerta kun piti mennä sisälle veneeseen syömään tms.


Saunaa ei enää täksi illaksi saatu, mutta nyt klo 18 alkoi satamaan vådaa ja taitaa sataa huomennakin niin jäädään ehkä tänne chillailemaan ja varattiin sauna sitten sunnuntai-illaksi.

Satama + sähkö 5€ ja perhesauna 10€. Faija haki savusiian kympillä iltapalaksi.

Nyt meekialainen viettää sadeiltaa ja katselee videoita läppäriltä. Sain muuten mamilta lomalahjan, zhu-zhu hamsterin, täytyy laittaa teille foto joku ilta, se on aika ihku kun se vinkuu sängyssä koko yön parin minuutin välein...


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Jee! Veeti on palannut! Olenkin jo odottanut, että pääsee seuraamaan teidän perheen seikkailuja. Ei muuta kuin suotuisia tuulia koko venekunnalle! toivoo äitis pikkuserkku Raumalt' ps. Onhan äitilläs tapaturmavakuutus kunnossa?