tiistai 26. kesäkuuta 2012

Aspön juhannus

Nötöstä lähdettiinkin sitten kohti Aspötä ja juhannusjuhlia. Tuntui vähän naurettavalta mennä sinne jo tiistaina, mutta saatiinpa ainakin hyvä paikka laiturista ja toisaalta Aspössä on aina niin mukava leikkiä ja siellä oli taas niin kivaa porukkaa että aika kului hyvin ja kivaa oli! Eikä keskiviikkoaamuna kyllä naurattanut enää  yhtään, kun laituri alkoi jo aamusta täyttyä ja illalla skabattiin jo viimeisistä paikoista, Aspön laituriin kun ei muutenkaan ihan hirveesti niitä veneitä mahdu. Toki muutamat veneet lähtivät vielä torstaina johonkin muualle viettämään juhannusta, ja jotkuin onnelliset saivat laituripaikan. Perjantaiaamuna kuitenkin tosi monta venettä joutui jäämän redille kun ei mihinkään pikkulaituriin tai rantaan enää mahtunut ja moni vene otti kiinni yhteysaluslaituriinkin ja ne joutui tietty sitten lähtemään siitä veks aina siksi aikaa kun yhteysalus tuli tuomaan tavaraa tai juhannusvieraita saarelle.
Aspön kaunis kappeli ja maisemat on vaan joka kerta niin ihania, vaikka ne näkisi kuinka monta kertaa.
Kahvila

Torstaina ja perjantaina oli tosi lämmin ilma, varmaan ainaski +25! Kesken leikkien meekialainen sitten päätti vaan heittää kledjut veks ja kävin vähän kahlailemassa meressä. Jopa mamikin hikeentyi niin että meni veneen perästä uimaan, vaikka merivesi oli vaan jotain +13 asteista. Se taisi kyllä olla ainoa hullu meekialaisen lisäksi, joka kävi ilman saunaa uimassa. Ja jätski maistui! Meekialainen kävi joka päivä ainaskin kerran kahvilassa ostamassa omalla rahalla jäätelöä...


Meekialainen muuten kohtasi Aspössä ehkä ensirakkauden, Hildan. Tai ainakin heti päiväkodin Alvan jälkeen seuraavan rakkauden, siis jos sitä Leiaa ei lasketa. Ja sitä yhtä, jonka nimeä mami ei enää muista.....
Mutta Hilda on ihana yhdeksän vuotias tyttö, jolla meekialaisen onneksi ei pariin ekaan päivään ollut ikäistänsä seuraa ja se tykkäsi hoivata meekialaista. Mutta sitten tuli yks Alma ja vei meekialaisen paikan Hildan syrämmessä. Kyllä se onneksi soi mulle vielä yhden valssin juhannusaatton tansseissa, mutta sitten tiemme erosivat...muistelen kuitenkin kaiholla kuinka olimme torstaina yhdessä tekemässä koivuköynnöksiä juhannussalkoa varten ja kirmailimme siellä käsikädessä....


<><>
MEEKIALAINEN JA SAARISTON TSUBUJA!!!!
Mamikin pääsi oikein kunnon girlandin valmistusoppiin, kun 35 vuotta köynnöksiä punoneet tädit opettivat ihan kädestä pitäen kuinka kunnon girlandi oikein tehdään. Siinä ei muuten ollut varaa virheisiin!

Ja juhannusaattona se juhannussalko sitten tietysti nostettiin pystyyn. Ja Kivisen Mikon rouva soitti tosi kauniisti Myrskyluodon Maijan viululla, ja kaikki kuunteli ihan hipi hiljaa, se oli kulkaas tosi kaunista ja liikkistä!


Ja sitten me käytiin siellä kalavajassa syömässä tosi hyvää juhannuspäivällistä ja illalla sitten tanssittiin samassa vajassa! Meekialainenkin totesi nukkumaan mennessä: "huhhuh,olipas hyvät pileet"Ai että oli hienon näköistä kun melkeins kaikki veneet vetäs perjantaina juhlaliput ylös!
Hirmu kiva juhannus oli Aspössä, harmi vaan että sinne tosiaan täytyy mennä niin ajoissa jos aikoo ihan varmasti päästä laituriin...


Aspössä on vaan yks huono puoli; netti/puhelinyhteys ei oikein toimi kun kirkon vieressä kalliolla, sen takia tää bloggailukin jäi juhannuksen jälkeiseen elämään, kun ei mami jaksanut kökkiä siellä kalliolla läppärin kanssa. Sorry vaan kaikille lukijoille!!

Juhannuksen jälkeen alkoi vähän ripsiä vettä ja meidänkin oli saatava toi faija lääkäriin, joten päätettiin lähteä loppulomaksi Turkuun. Kävästiin Muumimaailmassa ja Caribiassa kroolaamassa. Mutta taidan laittaa siitä teille parit muumikuvat huomenna tulemaan. Nyt onkin sitten taas luvassa normaalia viikonloppucruisailua ennen seuraavaa pidempää lomaa elokuussa.


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihanaa Veeti että olet taas mukana kuvioissa :)

t merimummi

Anonyymi kirjoitti...

Kaverisi täällä vakoilee, kun sulla on elämää ja meillä ei :)
T: Tony ja Jenny