maanantai 3. toukokuuta 2010

Halviksen kautta kotio :)

Lauantaiaamuna sitten siis siirryimme Halvikseen. melkein koko matka tultiin pelkällä keulapurjeella. Ekaks mä vähän kyllä hämmästelin sitä purjeen lepatuksesta tulevaa ääntä, mut sit ku huomasin et mami ja faija on ihan relana, ni tajusin ettei ole mitään hätää...Päiväunet oli ihana nukkua keulapunkassa kun vesi solisi rauhoittavasti. Tuulikaan ei ollut kovin kylmä ja mami pukikin meekialaisen sisään/ulos  varmaan noin satakertaa ja sit aina ku päästiin ulos ni mul taas aika pian tuli nälkä tai väsy ja vinguin takas sisään. Ja siinähän se matka kivasti menikin riisuessa ja pukiessa, nukkuessa ja syödessä....
Halviksessa laituri oli ihanan suojaisassa paikassa ja mentiin heti laiturille vähän viltin päälle köllimään ja ryömimään. Ja sit faija vei mut saarikierrokselle ja esitteli paikat, vähän ku olis oma saari ollut. Halviksessa  on iso muumilaakson vanha laituri, johon otettiin kylkikiinnityksellä kiinni. Eikä muuten keretty siinä kauaa kölliäkään kun nähtiin että saareen on tulossa toinenkin vene, ja kukapas muukaan se olis ollut kuin Mirjami II eli Kai ja Heli. Kai on nykyään yksi saari-isännistä ja ne toivat saareen uudet uimaportaat. Vanhat olikin kuulemma jäät vieneet mennessään.

Myöhemmin grillattiin sisukkapiffit ja keitettiin uudet perunat kanttarellikastikkeella. Kyl mä sen verran maistoin kans, että se ihan syötävää oli :) Mami siis hanskaa noi kapyysihommat ja faija grillin. Broilerikasvissose kyl maistui mulle vielä paremmin. Muutenkin olin oikein suursyömäri koko viikonlopun, sitä se ulkoilma kuulemma teettää....Meekialaisen safkat lämmitettiin siten, että porukat piti koko ajan huolen, että termarissa oli kuumaa vettä. Vesihauteessa maitopullo tai sosepurkki lämpeni muutamassa minuutissa. Suht näppärää.
Ja sitten käytiin testaamassa saunan uusi kiuas. Toimi.

Unohdin muuten mainita että perjantaina nähtiin kauden eka hyljekin! Tai mä mitään ole nähnyt, ku taisin olla päikkäreillä, mutta kuitenkin!

Sää oli suurimman osan viikonloppua tosi aurinkoinen ja suojaisissa paikoissa oikein lämminkin. Sunnuntaina kyllä kotiinpäin purjehdittaessa oli ihan hirmu kylmä tuuli (tultiin muuten taas koko matka keulapurjeella) ja mami ei halunnut viedä mua ulos tuuleen. Ja tietty mamille tuli sitten vähän pahaolo, kun se viihdytti ja vääns mun kanssa sisätiloissa koko päivän. (Ja vaihto pari kakkavaippaa...) Se ei oikein kestä keikutusta sisätiloissa, ulkona sillä ei yleensä ihan helpolla tule matkapahoinvointia. Onneks matkapahoinvointipilleri auttoi reilussa tunnissa, mut se tuppaa vaan väsyttämään aika reippaasti...Faija parka joutui seilaamaan koko kotimatkan yksikseen. Nyt sillä on naama ihan punasena auringosta ja tuulesta.

Ja pönttö-mami meni ja jätti uuden fööninsä Verkanin saunalle. Onneks se tajus sen sunnuntaina ja soitti sinne, lupasivat kyllä pitää tallessa sitä  niin kauan ku nyt seuraavaks sinne päin mennään....

Hirmu huono kuva Halviksesta (no hei, faijan ottama!) mut siinä on vasemmalla grillikatosta ja oikealla saunamökki

Ei kommentteja: