tiistai 11. toukokuuta 2010

Pakkaamisia

Hirmu kiireinen päivä. Tulossa on pitkä viikonloppu, kun torstaina on helatorstai ja perjantain duunit faija hoitelee paatilta käsin. Paatille lähdetään siis jo huomenna keskiviikkona iltapäivällä. Tänään on siis kiireinen päivä, kun mun pitää auttaa mamia leipomaan herkkuja mukaan veneelle ja sitten pitäis vielä pakata kaikki omat tavarat ja vahtia ettei mami pakkaa itselleen taas koko vaatekaappia mukaan.
Tällä kertaa me leivotaan  mukaan kinkku-ananas-aurajuustomuffineita ja banaanisuklaakakku. Nams, sanoo meekialainen! Viime reissulla oli meetwurstimuffinsseja ja banaani-toffeemuffinseja ja ranskalainen suklaakakku. Mamilla on siis selkeesti joku muffarikausi meneillään. Eipä haittaa, varsinkin noita suolasia muffinsseja on kiva haukata kun matkalla alkaa iskemään nälkä.

Viime viikonloppu menikin sateita pidellessä Mommilassa Mummin mökillä. Kiva sielläkin oli taas käydä. Mä oon niin hulluna siihen hulluun Otto-koiraan. Ottohan oli viime kesänä porukoitten kanssa reilun viikon veneellä. Otto oli silloin vasta 10 viikkoa ja meekialainen oli silloin vielä mamin massussa :)
Mummi ompeli mun sateenvarjorattaille hienon vedenkestävän suojapussin, niin että me voidaan pitää niitä veneen kannella, eikä ne kastu aamukasteessa ja sateessa.

Viikonlopuksi on luvattu jopa +25 astetta lämmintä!! Mieletöntä!!! Ekat kesäkelit tänä vuonna, täytyy varmaan taas lotrata sen aurinkorasvan kanssa ja muistaa ottaa kaikki lippikset ja arskat mukaan. Jossain vauva-lehdessä oli sanottu muka, ettei uusimpien tutkimusten mukaan alle kaksi vuotiaille saisi aurinkorasvaa käyttää, vaan pitäisi suojata vaatteilla....Nojoo, meekialainen ainakin on sellanen hikimarsu, että mähän sulaisin jos ei vaatteiden hihoja ja lahkeita sais yhtään lyhentää edes helteillä. Viiskymppistä suojakerrointa vaan pintaan ni arska voi tehdä musta neekerin!

Faija yrittää vähän suunnitella reittiä tuulten mukaan....Helsingholmenissa olis kiva käydä ja sit siinä meidän toisen veneilyseuran, Merituuli Ry:n saaressa, Rockelholmissa. Mutta saas nähdä nyt. mihin laineet vie, mä laitan sit kyl matkakertomusta taas.
Kesälomankaan alkuun ei ole enää ku kaks kokonaista viikkoa. Olemme vähän faijan kanssa jo suunnitelleet, että mihin päin mentäis, mut kun meekialainen on matkassa, ni ei kannata ihan niin hirmu tarkkoja suunnitelmia tehdä. Pitää mennä kelien ja tuulien mukaan ja välillä vähän jäädä paikoilleenkin. Se nyt kuitenkin on varmaa että heti aluks lähdetään Ahvenanmaan suuntaan ja päädytään jossain vaiheessa sitten Maarianhaminaan pariksi päiväksi.

Ei kommentteja: