sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Västra Rockelholm ja Norrskata

Vähän niinku arvelinkin päädyimme perjantaina sinne Merituuli Ry:n saareen, Västra Rockelholmiin. Käytiin Helsingholmissa vielä aamulla moikkaamassa lampaita ja sitten lähdettiin matkaan.

Perillä oltiin ilmeisesti kevään ekat ja ainoat kävijät, sillä Saaren sauna ja toinen laituri oli vielä talviteloilla. Harmi, sillä sinnehän ei siis ollut kertynyt vielä saunavettä, mutta onneks meillä oli omissa kanistereissa vådaa mukana, niin että pärjättiin ihan hyvin.


Istuskellaan Rockelholmin laiturilla
tässä kuvassa ollaan menossa faijan kanssa lämmittämään Rockeholmin saunaa
Mummi soitti, että Otto-koiraa oli purrut mökillä kyykäärme, ja se oli tosi kipeänä. Toivottavasti Otto selviää siitä, meille tuli ihan paha mieli Oton puolesta :(

Ja siitä tulikin mieleen, että matkalla Norrskataan me nähtiin meressä uiva käärme! Ällöttävää! Kuin se oli sinne mennyt kun merivesi on vielä niin kylmää?

Grillattiin vähän kanaa kaikenlaisilla lisukkeilla ja salaatilla. Ja faija laitteli saunaa siihen kuntoon, että päästiin löylyihin. Koko päivän oli ihuna aurinkoinen sää, illalla sitten toinen puoli taivasta meni mustaksi ja alko hirmunen tuuli. Mä olin onneks just silloin mamin kanssa keulassa pienillä ”ennen-saunaa-unilla”. Faija sai olla koko ajan kiristelemässä köysiä, ettei nokka kolkannut laituriin. Pilvet meni kuitenkin ohi ja tuulikin vähän rauhoittui.

Puolen yön aikoihin sitten kun oltiin koko posse jo nukkumassa alkoi salamoimaan, tuulemaan ja satamaan. Mutsi nousi katselemaan upeita kesän ekoja salamia pimeällä taivaalla, me muut vaan kuorsattiin :) Mä olen nukkunut ja syönyt täällä veneellä taas tosi hyvin ja paljon. Ja sit oon oppinut myös nousemaan itse seisomaan, melkein joka paikassa, mistä vaan vähänkin saan kiinni.

Aamulla taas herättiin kun arska porotti ihan pilvettömältä taivaalta. Meidän piti päästä hienolla itätuulella keulapurjeella Norrskataan, mutta ei se sitten ihan niin taas mennytkään. Tuuli oli niin pientä, että jossain vaiheessahan porukoilla meni hermot ja ne laittoi koneen käyntiin, ja niin sitä taas mentiin! Meekialainen leikki, kölli ja lopulta nukuin koko matkan taas sitloodaan tehdyssä pesässä. Oli ihanan lämmintä!!

Norrskata on vähän liian vilkas satama mamin ja faijan makuun. Meekialainen kyllä tykkää kovasti kun on koko ajan jotain häppeningiä, mitä seurata. Satamassa käy nimittäin melkonen trafiikki, kun mökkiläiset käy tankkaamassa veneitään ja itseään kaupassa , jonka myydyin tuote taitaa olla The mäyräkoira. Baarista näytti saavan myös ruokaa. Meillä syödään tänään kinkku-aurajuustopastaa, joten ei nyt testattu millaista ruoka olis ollut. Satamamaksu on 12€ ja sauna (jossa muuten ollaan myöskin kevään ekat saunojat) on 15€. Sähkö makso kai jotain alle 5€, mut tarkka hinta meni ohi ku samalle laskulle otettiin vähän juomiakin, jotka hörpättiin siinä terassilla. Yllättäen sit meekialaisen peba alko haiskahtamaan sellaselle parfyymille, et mamilla meni fiilis ja me lähdettiin takas veneelle vaihtohommiin…

Norrskata muistetaan jatkossa paikkana, jossa meekialaisesta tuli julkkis ;)

Kävi nimittäin niin, että kun me oltiin menossa saunaan ja jututettiin paikan isäntää siinä, niin pari naista tuli kysymään, että saisko ne ottaa kuvan meistä Seagullin kotisivuille, kun me ollaan menossa saunaan. (täytyypä linkittää se tänne sitten kun löytyy!) Sauna olikin nimittäin viime syksynä rakennettu. Noh, toki me suostuttiin. Saas nähdä minkälaiseen kuvaan päädyttiin :)
 Sauna oli tosiaan uusi, ponttoonien päälle rakennettu, kiva ja puhdas sauna, oli aika hauskaa kun meri liplatti siellä lattian alla. Mamilla kun on se hiustenpesuaddiktio, niin sitä tietty ahdisti vähän se, että saunassa ei saanut joidenkin luonto- ja rakennussäännösten takia käyttää saippuaa, joka olis sitten päätynyt mereen. Huoltorakennuksessa olis kyllä ollut suihkut, mutta ei se jaksanut sinne sitten kuitenkaan hilpasta.Sunnuntaina sitten taas kotio. Faijalla olis vielä seitsemän päivää duunia ja sitten sillä alkaa isäkuukausi ja mamilla alkaa duunistaan kesäloma ja me lähdetään koko kuukaudeksi merelle!

Lauantaina oli niin kuuma aurinko, että faija viritteli mulle suojaksi ekaa kertaa aurinkokatoksen, että sain leikkiä varjossa. Tässä kuva siitä...Ainii, semmosta me ollaan faijan kanssa tässä iltasin mietitty, että mikä siinä on niin vaikeaa?!? Minkä takia moottoriveneet ottaa aina kylkikiinnityksellä laitureihin kiinni ja myöhemmin tulevat veneet sitten pähkäilee, että mahtuuko vai eikö mahdu…joku moottorilla kulkeva blogin lukijahan voi valaista meitä tässä asiassa ;)

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

MOIKKA VEETI. SINULLA ON IHAN SELVÄSTI OLLUT TOSI MUKAVAA. KIVA JUTTU. MUMMILLA JA UKILLA ON OLLUT HUOLIA OTTO-KOIRAN KANSSA. SE MENI JA YRITTI PURRA KYYKÄÄRMETTÄ, HULLUSTIHAN SIINÄ KÄVI. KOLME PÄIVÄÄ OLTU TIPASSA JA KOVAT LÄÄKKEET,MUTTA TÄSTÄ SELVITÄÄN!!!! IHANAT ILMAT TEILLÄ SIELLÄ REISSUSSA.PITÄKÄÄ HAUSKAA JA NAUTTIKAA.TERV. OTOLTA TUOLTA PUNKAN POHJALTA.