torstai 13. toukokuuta 2010

Helsingholm ja eka KESÄpäivä


Veneelle tultiin jo eilen illalla Korppoon kautta (käytiin hakemassa Verkanilta se mamin hiustenkuivaaja), mutta liikenteeseen lähdettiin vasta tänä aamuna. Aamu oli aika harmaa ja sateinen, mutta heti kun päästiin perille Helsingholmiin aurinko paistoikin jo melkeins pilvettömältä taivaalta ja oli tosi lämmintä. Fantastista!

Satamassa oli jo kuusi venettä ennen meitä, hyvin mahduttiin vielä laituriin, vähitellen kaikki laiturit kuitenkin täyttyi. Tänne on tullut myös uusi laituri, joka on vielä vähän kesken, toivottavasti saavat pian valmiiksi. Onneksi saatiin saunavuoro, saaren sauna on ehkä yhdellä saariston kauneimmista paikoista. Saunassa oli kyllä vähän liiankin kuuma meekialaiselle. Saunamaksu oli 10€ per perhe ja satamamaksu 5€ ja sähköt 4€, ihan kohtuuhintaista siis. Täällä vielä luotetaan ihmisiin, kun käyt vihkoon merkkaamassa haluamasi saunavuoron, voit jättää maksun lippaaseen, samoin satamamaksun ja sähkön. Ja jos oot niin pöljä, ettet sitä hilloa purkkiin laita, niin eipä sitä kukaan kyselemään tule. Yks vuosi porukoilla kävi niin, ettei niillä ollutkaan käteistä mukana (faijalla oli jäänyt lompsa autoon) niin ne kävi kyselemässä tilinumeroa, jolle maksun voisi laittaa. Saaren omistaja totesi vaan, että "kai te tulette tänne ensi vuonnakin, maksat sitten" :)  Ja maksettiinhan se, korkojen kanssa! Tässä kuva saunasta...



Faijan harmiksi savukalaa ei tällä kertaa ollut myynnissä, faija kerto, että se on täällä tosi hyvää! Jouduttiin siis tyytymään grillipiffeihin, pottuihin ja pärnäisen kastikkeeseen (=bearnaise-kastike)











Mami pehmusti mulle kapokkityynyillä sitloodan pohjan ja meekialainen leikki siellä koko päivän ja otin pienet päikkäritkin. Mageesti nukutti ja hikoilutti auringossa peiton alla. Kävin myös pienellä ryömintäretkellä kannella ja flirttailin siinä samalla naapurin tädille ;)



Kylläpä taas uni maittaa, kun on koko päivän touhottanut menemään. Huomenna taidetaan siirtyä Västra Rockelholmiin.


1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

miksi ei:)