lauantai 5. kesäkuuta 2010

5. ja 6. lomapäivä Maarianhaminassa

Perjantaina:
Huhhuh, mikä tuuli!! Ainaski 10m/s, jos matkaa olis ollut yhtään enemmän ku kaks tuntia ni en olis kyllä lähtenyt mukaan. Aurinko kylläkin paistoi, mutta vastatuulen takia laidan yli tuli koko ajan vådaa niskaan. Meekialainen olikin mamin kanssa sisätiloissa ja nukuin melkeins koko matkan. Faija sen sijaan oli kastunut ihan kivasti.

Rantautuminen aiheutti pieniä sydämentykytyksiä, kun tuuli painoi meitä hurjana laituria vasten ja yks sähkönjakotolppa lähestyi vähän liian kovaa vauhtia mamin takamusta. Mitään dramatiikkaa ei kuitenkaan saatu aikaiseksi.

Uskokaa tai älkää, mutta TÄÄLLÄKIN on satamakonttori vielä kiinni!!! Aukeaa ensi viikolla. Satamamaksu käytiin maksamassa parilta päivältä (15€/päivä) siihen rannan ravintolaan ja myöhemmin nähtiin sitten satamakapteenikin, jolta faija vonkas saunan illaksi. Kävästiin siinä ravintolassa sitten myöhemmin syömässä, ihan kelpo safkat. Imeskelin mamilta parit lohkoperunat.

Tietty käytiin myös vähän shoppailemassa ja leikkimässä turistia.

Faija vaihtoi veneen moottoriin laturihihnan, ku koneessa on piippaillut joku selittämätön aina silloin tällöin. Meekialaista kyllä vähän jännittää et auttoiko se  vaihto ongelmaan vai vieläkö meiltä leviää moottori alta tällä(kin) lomalla...

Kamera ei muuten tänään ollut messissä, joten ei kuvia, koitan laittaa mamin huomenna lauantaina kuvaamaan ahkerammin.

Lauantaina:
Täällä näköjään juhlitaan koulujen loppumista ihan tosissaan. Teinit hilluivat koko yön rantsussa ja poliisisedät ajelivat vilkut päällä ja keräilivät väsyneimmät pois. Vielä aamupäivälläkin ylioppilaat ajelivat keskustassa semmossilla peräkärryillä ja kiljuivat onnessaan.
Satamassa on nyt lauantai-iltana edelleenkin vaan neljä venettä meidän lisäksi, ja niistäkin kaksi saksalaisia ja yksi enkku. Ja tiedoksi vaan maakravuille, et tämä kuitenkin on noin kolmen sadan veneen vierassatama....

Muuten tänään olikin lepo- ja huoltopäivä. Aamulla siivoiltiin venettä (mutsi kyllä sano, et ihan turhaa, tunnin päästä taas kaaos) ja sen jälkeen lähdettiin ruokakauppaan täyttämään varastoja ja viemään tyhjiä pulloja veks. Eikä kyllä tarvinut vielä ostaa meekilalaiselle lisää vellejä ;)
Faija pesi veneen kannen ja täytti vesitankin. Faija vähän kelaili, et kuka on käyny lavuaarissa suihkussa tai pesemässä p****ttä kun oli menny viidessä päivässä 100 litraa vettä. Meekialainen vain vihelteli ja katseli kattoon.
Kauppareissun jälkeen käytiin tsekkaamassa sunnuntaiaamua varten valmiiksi, mistä linja-autoasema löytyy ja mistä Eckerön bussit lähtevät.
Ja sitten kävelykadulle pizzalle. Keskustassa oli ihan lämpöstä kun sinne ei tuullut niin kovasti ja pystyttiin syömäänkin terassilla ja kuuntelemaan samalla katusoittajia. Kivaa! Perulaiset skulas Abbaa panhuilulla, ehh...

Loppupäivä me vaan notkuttiin veneellä ja tehtiin suunnitelmia. Ekaks meidän piti lähteä huomenna omalla botskilla Eckeröhön, mut meekialainen ei oikein innostunut ku sinne olis ollut yli 30 mailia matkaa. Tykkään enempi lyhkäsemmistä päivälegeistä. Niinpä me päätettiinkin olla huominen vielä Maarianhaminassa ja mennä huomenna sinne Eckeröhön ilmasella bussilla ja käydään neljän tunnin ruotsin risteilyllä vähän tax-free ostoksilla =))

Maanantaiaamuna sitten olisi tarkoitus mennä Kastelholmiin, faija sano, et siellä on joku linnakin. Pakki mul on hiukka kuralla kun pitäs ekaa kertaa mennä kanavaan, Lemströmin kanavan läpi nimittäin.
MerviMeriMummo: olettekos te käyneet Kastelholmassa? Millanenkohan paikka se on?

Ainii, arvatkaa mitä?! Tänään ei käytykään saunassa!!!!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moikka Veetinen!
Kastelholma on hieno mesta. Siellä on myös kiva ulkoilmamuseo, vähän kuin meidän Seurasaari. Ja vankilakin - aika huiseissa oloissa siellä on pidetty murhamiehiä.
Linnaa on kunnostettu melko tavalla. Ekan kerran kun kävin siellä, niin sille ei oltu tehty vielä mitään, ja viereisellä golfkentällä käyskenteli lehmät laitumella... niin ne ajat muuttuu.
Kyllä te saatte Kastelholmassa pari päivää menemään. Siinä on muuten etanafarmi ihan vieressä, kandee käydä katsomassa miten niitä kasvatetaan - ja maistaa vähän herkkuja kans.
Mä arvasin että teillä tulee ongelmia landausten kanssa, mutta onneksi nyt oli vasta "läheltä piti" :)
Kanava on kaunis!

Toivottavasti tuulet vähän laantuu. Nauttikaa Maarianhaminasta sitä odotellessa!
t MerviMeriMummi

Anonyymi kirjoitti...

Ai niin Veeti, mä oon MeriMummi enkä MeriMummo!!! Mummo kuulostaa ihan liian vanhalta ja sitäpaitsi sun faijallas vain on oikeus käyttää sitä sanaa!