perjantai 4. kesäkuuta 2010

4. lomapäivä, Rödhamn
Torstai päivä tuli sitten vietettyä Rödhamnissa. Sielläkin satamatoimisto ja kahvila aukee vasta 12.6. ja SIELLÄKIN oltiin loppujen lopuksi ainoa vene.
Rödis on vanha luotsisaari ja siellä on luotsimuseokin, jossa porukat on kuulemma käyneetkin, mutta nythän se tietty oli kiinni. Jos joskus menette ni kantsii kiivetä mäen päälle museoon. Satamamaksu oli 15€. Kahvilan ovella oli kuitenkin Anetten numero ja faija pääsi puhumaan vähän tukholmaa ja sai tilattua meille saunan. 2 tuntia saatiin 20egellä, koska ei ollut muita saunojia. Saunassa on kiva iso terassi ja ihanat kalliot, joilla voi nautiskella ilta-auringon lämmöstä. Kaksi tuntia hurahti nopeasti. Meekialainen suosittelee.Saaren etelärannalla on mielettömän ihanat kalliot, joille merimiesten vaimot on kasanneet kivikasoja odotellessaan ukkojaan meriltä kotio. Niin mami ainakin väittää. Noh, nykyään niitä kasoja tietty byggaa kaikki kävijät, mutta siitä viis, ne on kivan näköisiä ja ajatus merimiesten vaimoista on ihku. Meekialainen kylläkin keskittyi muurahaisten jahtaamiseen kallioilla, faija ei meinannut pysyä perässä kun koitti varjella mua pahemmilta kolhuilta ja naarmuilta :) Yhden leppäkertun kerkesin tökkäämään sormella atomeiksi! Kannattaa vähän kierrellä saarta eikä jäädä vaan laituriin kököttelemään. Meillä se kiertely kallioilla on vähän rankkaa ku ei noilla yksillä riitä body kantamaan mua joka paikkaan. Tänään otettiin rintareppukin avuksi.

Saunasta tullessa mami näki polun vieressä kyykäärmeen ja kärsi loppuillan adrenaalishokista. Sen kädet täris sen verran että sen oli kosautettava Baileys pullo auki ku meekialainen kävi tutimaan.

Laiturille oli yks lokkiparka tehnyt pesänsä ja hautoi siinä muniaan. Lokki-isi hyökki kiljuen meidän kimppuun aina ku hiippailtiin siitä ohi. Toivottavasti emo saa ne munansa haudottua ennenku kausi kunnolla käynnistyy.Rödhamnissa on hauska sämpyläpalvelu. Anettelta satamakahvilasta saa tilata seuraavaksi aamuksi itse leivottuja sämpylöitä ja hän tuo ne ysiin mennessä veneen kannelle paperipussissa, johon on kirjoitettu käsin sen päivän säätiedotus. Eipä ole muualla törmätty vastaavaan palveluun. Tietääks joku onko muualla vastaavaa? Sämpylät maksoi 5€/4 kpl, ja ne oli vielä ihan lämpimiä kun ne aamulla tuotiin veneelle. ERÄS perheemme jäsen oli vähän mogannut kauppareissulla. HÄN halusi hamstrata tukusta possun sisukoita, eikä ollut katsonut mikä niissä on viimeinen käyttöpäivä, noh tänään koimme haisevan ylläripyllärin kun aloimme tekemään niistä ruokaa, ja ne sitten päätyikin tonne biojätteeseen meekialaisen kakkavaippojen kanssa. Onneksi Maarianhaminassa päästään taas täyttämään kunnolla jääkaappia.

Eli perjantaina siis nokka kohti Maarianhaminaa, jossa varmaankin vietetään pari päivää.


Mitäs sinne kotiin muuten kaikille kuuluu????

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei Veeti ja vanhukset!
Voi te olettekin mahtavassa mestassa.
Viimekesänä olin mun kersojen kanssa Rödhamnin kallioilla viettämässä hellepäivää. Oli melko hauskan näköistä kun mun kundi istui kallionkolossa ja sen kaljupää (siis se on miäs) näkyi niiden kivikasojen seasta samanlaisena kekona kuin kivetkin. Tuli aika nasta kuva, kun ensin katsoo vaan että "kiviä" ja sitten hoksaa että miksi tuo yksi on niin pyöreä...
Mä ostin sieltä muutama vuosi sitten hienon Anetten taulun, kandee tsekata ne jos galleria on auki!
Teillehän on luvattu melko rapsakkaa tuulta siitä eteenpäin, täydet rätit ylös nyt ja niitä vendoja treenaamaan vaan :)
terkuin MerviMeriMummi

Unknown kirjoitti...

heippa, terveisiä korpilahdelta.Kiva että teillä menee hyvin.Otto voi jo tosi hyvin siitä kyynpuremasta,kokeet otettiin ja kaikki arvot olivat ihan hyviä.Vautia riittää ja vaarallisia tilanteita riittää entiseen tapaan! Mummilla on ihan hirveä IKÄVÄ VEETIÄ!!Terveisiä Merviltä,Sipiltä,Ukilta,Otolta ja Mummilta Turvallista merimatkaa.

Lighthouse cvn kirjoitti...

Terve!

Pikkuserkuilta terveisiä, että eskarit ja koulut on nyt ohi ja kesäloma alkoi heilläkin. Vielä viikko kotona ja sit alkaa saaristolaiselämä :) Laituria emme varmaankaan saa valmiiksi tänä kesänä, joten muistuta äitiäs että ponttooni on keikkuvaa sorttia XD Nähdään pian

terkkuja Petri ja Titti