maanantai 24. toukokuuta 2010

Viime viikonlopusta

Torstai-iltana tosiaan jo ajeltiin Paraisille ja faija alotti remppaamaan sitä keulavaloa kuntoon katsastusta varten. Perjantain faija teki duunia veneeltä käsin ja me mamin kanssa vaan notkuttiin ja otettiin aurinkoa. Oli vähän liiankin kuumaa meekialaisen makuun. Ja sit me käytiin yhdessä lounaalla Airiston Strandbossa. Siellä on ihan kelpo pizzat. Toi alla oleva kuva on kopsattu niiden sivuilta...

Strandbossa on muuten tosi hyvä lastenleikkipaikka ulkona. Siellä on liukumäki, pomppulinna ja keinut, joissa tämmöset pikkujäbätkin voi keinua. Me like, vaikka kuvassa onkin vähän myrtsi ilme, taisin olla vähän väsy. Vaihteeksi. Meekialaiselle nimittäin taas viikonloppuna uni maittoi! Siitä tuolla ihan lopussa todistusaineistoa :)


Illalla faijakin sitten onneksi sai sen valon toimimaan ja oli niiiiin sähkömiestä, niiiiin sähkömiestä....

Lauantaiaamuna odoteltiin seuran (NPS) katsastusmiestä ja hoideltiin se katsastusasia kuntoon. Lähtö meni sen verta myöhäiseksi, että päätettiinkin mennä  Pensariin, joka on parin tunnin matkan päässä meidän kotisatamasta. Pensar on kiva paikka ja sillä on mielenkiintoinen historia. Se on toiminut 30-luvun alussa suojeluskunnan ja lottien harjoitus- ja koulutuspaikkana.
Pensarin ravintola on hyvä, tällä kertaa sieltä sai ruokaa vaan klo 17-20 ja meillä kun oli sauna klo 18-19 (ainoa vapaa vuoro!) niin jouduttiin tyytymään mamin kokkailuihin. Pesto-kanapastaan ja tomaatti-basilika-mozzarella salaattiin, mutta oli aika hyvää sekin :) Mami unohti ottaa kuvan Pensarista, käykää katsomassa tosta linkistä, jos kiinnostaa.
Satamamaksu oli alennusten jälkeen 8 € ja pikkusauna 22€ , kun käy syömässä ravintolassa, niin satamamaksusta saa alennusta. Sähköstä ei jostain syystä tällä kertaa veloitettu meiltä mitään. Saunan voi myös tilata etukäteen soittamalla ja siksi vuorot olikin jo melkein mennyt kun me mentiin niitä ravintolan auettua kyselemään.
Testattiin myös Pensarin aamiainen, sisälsi leivät, leikkeleen, juuston, kurkkua, munat ja puuroa hinta 6 €, ihan ok. Viime kesänä porukat olivat syöneet brunssin ja se oli kyllä huomattavasti aamiaista parempi, ja tietty vähän kalliimpikin.
Mami ja faija heittivät illalla saunalla talviturkin. Merivesi oli kuitenkin vaan jotain 9 asteista, joten ihan kunnioitettava saavutus!! Meekialainenkin kävi vähän kastelemassa pienenpieniä erikoisvarpaitani merivedessä :)
Sunnuntaiksi oli luvattu sateita, mutta me onneksi ehdittiin kuivina takasin kotisatamaan. Koko viikonloppu meni lähes kokonaan koneella ajamiseksi, lauantaina hetkinen mentiin keulapurjeella, mutta sitten tuuli lopahti taas.

Tässä kuvassa mä treenaan ankkuriliinan kelaamista.

Meekialainen sitten aloitteli jo tota järjestötoimintaakin. Pyysin faijaa ilmottamaan mut Merituuli Ry:n ja NPS:n juniorijäseneksi!!
Mami puolestaan on aloittanut jo lomaherkkujen valmistamisen; pähkinä-suklaapiprit on uunissa, meekialainen ottaa vaan rennosti...


2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Jep, Pensar on hieno mesta. Mutsis ja faijas tais harjotella siellä sun tekemistä männävuonna.
t merimummi

Anonyymi kirjoitti...

Moi Veeti ,tätä sun blogia lukiessa on itsestäkin alkanut tuntua ,et mussakin taitaa asua pieni/suuri veneilijä.Niin mukavilta noi sun jutut vaikuttaa, jatka samaan malliin ja mukavaa lomaa teille :)
t:Kikka
ps.jos et tiiä kuka mä oon ni kysy sun äidiltä.