tiistai 26. heinäkuuta 2011

Bomarsund

Tiistaina ei sitten taas tuullutkaan ja oli hirmu kuuma päivä.
Tultiin taas noin yhden aikoihin Bomarsundiin ja hyvin vielä mahduttiin. Mutta illan aikana nähtiin varmaan lähemmäs kymmenen veneen kääntyvän pois kun ei satamaan enää mahtunut ketään. On siinä siis puolensakin näin lomasesonkina, että meekialainen herää aina kahdeksan aikoihin aamulla, ni päästään ajoissa liikenteeseen ja saadaan paikka satamasta.


Kukkuu!

Bomarsundissa on vastassa vaikuttavat jyrkät ja toooosi isot punaiset kalliot.Satamasta on matkaa leirintäalueen konttorille joku 400 m, joka tuntui noin kahdelta kilsalta kun mutsi ja faija kantoi mua helteessä vuorotellen, päätin nimittäin ettei paljon huvittanut kävellä, ainakaan samaan suuntaan niiden kanssa. Noh, mitäs eivät ottaneet veneeltä matkarattaita mukaan.
Satamamaksu oli 10€ + sähkö 3€ ja pikkuruinen sauna oli 10€ tunti. Faija diilas meille kaikki taas niin loistavalla ruotsillaan, että kiskan tätikin vaihtoi suomeen....Minä ja minisauna
 Naapuriveneeseen sattui meekialaista puolisen vuotta nuorempi kundi, jonka kanssa me vinssattiin kilpaa koko ilta. Enkä oo kyllä ikinä halunnut mitään niin paljon kun niiden veneessä olevaa puhellettavaa haita. Mä hoin päivän aikana siis ehkä pari tuhatta kertaa "kala, kala, kala ja anna, anna, anna! Mamilla meni siinä mittakaavassa hermot, että se aikoo ostaa meekialaiselle Maarianhaminasta ainakin kolmetoista sellasta haita ja faija aikoo laittaa ne kaikki veneen perään jonoon. Että näin meillä.

Huomenna jatketaan matkaa Hamnsuddenniin ja johkuin. Se on kuulemma pohjoisella ahvenanmaalla jossain vähän ennenku maailma loppuu.
I'll be back ja kuvat seuraa perässä kun yhteydet paranee.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hai! Hai mulle tänne ja heti ;) Oot kyllä hauska tyyppi :) Hauskoja veneretkiä! T: Vantaan typyt

Anonyymi kirjoitti...

HEIPPA. HAUSKAA LOMAA KOKO PERHEELLE.

TERVEISET TÄÄLTÄ RALLIN PÖRINÄSTÄ,NESTERALLI MENEE MUMMIN JA UKIN MÖKKITIELLÄ. OTTOKOIRAKIN AIKOO LÄHTEÄ KATSOMAAN.OLISI VEETILLE KATSOMISTA KUN AJAVAT LUJAA,NO TOISEN KERRAN,KUN KASVAT HIUKAN ISOMMAKSI.TERKKUJA JA SOITELKAA VÄLILLÄ.T.MUMMI JA UKKI JA OTTO