perjantai 1. heinäkuuta 2011

Juhannusjuttuja

Tony, Faija ja meekialainen ja Jenny

Juhannus alkoi myrskyisästi.
Meidän perinteiset juhannusvieraat Jenny ja Tony tulivat meidän kanssa melkeins yhtäaikaa veneelle torstaina iltapäivällä ja Jenny ja mutsi järkkäsivät veneen lähtökuntoon. Harvoin on ollut muutaku lomalle lähtiessä ruoka- ja juomalaatikot niin täynnä kun nyt oli. Torstaina oli kuitenkin annettu myrskyvaroitus ja mekin päätettiin jäädä viettämään iltaa ja yötä siihen omaan satamaan. Ja kyllä tuuli vinkuikin mastoissa hurjana ja välillä tihutti vettä vaakatasossa, pahin sade oli onneksi jo ehtinyt mennä ohi ennenkuin me tultiin Paraisille.

Faija ja Tony päättivät laittaa kellon soimaan kolmelta yöllä ja niinpä me siis lähdettiin matkaan kun meekialainen vielä kuorsasi autuaana. Mutsi ja Jennykin kyllä jatkoivat vielä goisaamista.
Puol seiskalta sitten aamulla faija kävi potkimassa mutsin ylös hoitelemaan rantautumista. Sitä ennen ne tekivät veikkauksia kuinka monta venekuntaa Halvikseen on jo ehtinyt mennä juhannuksen viettoon...mutta ylläripylläri, Halviksessa ei ollut yhtäkään paattia ennen meitä!!! Ihan poikkeuksellinen juhannus siis, olikohan myrsky pelottanut kaikki NPS:läiset  pois mereltä vai oliko ne lukeneet meekialaisen blogia, eivätkä uskaltaneet tulla Halvikseen?!? Sehän me kyllä jo tiedettiinkin, että Heli ja Kaitsu + muutamat muut tutut juhannuksen viettäjät olivat lähteneet jo lomapurjehdukselle Ruotsiin :(

Juhannusaamu kuitenkin sitten aloitettiin aamupalalla ja skumpalla, meekialainenkin skoolaili totuttuun malliin...
Aamiaisen jälkeen ne kaikki kävi sitten "pienille" unille ja meekialainen vietti aikaa mutsin kanssa.

Juhannusaattona saareen tuli meidän lisäksi vain yksi toinen vene. Juhannuspäivänä sitten pari paattia vielä lisää. Mutta pääasiassa juhannus meni syödessä ja leikkiessä ja saunoessa. Kukaan ei oikein jaksanut hillua sen kummemmin, otettiin siis vaan rennosti. Kokkoakaan ei kukaan jaksanut lähteä sytyttämään kun puuhamies Kaitsu puuttui! Sää oli aivan loistava, varsinkin kun kuuli tuttujen valittavan vesisateesta sisämaassa. Saaristossa taas lotrattiin aurinkorasvojen kanssa.


Juhannuspäivän iltana sitten saatiin vähän äksöniäkin! Naapuriveneen pariskunta oli huomannut, että siinä vähän matkan päässä yks purkkari vietti kummallisen kauan aikaa ihan paikallaan ja mastokin oli vähän oudosti vinossa. No kaikki alkoivat sitten tähystämään sitä venettä kiikareilla ja porukalla päästiin siihen tulokseen, että nehän on varmaan ajaneet kivelle. Koska laiturissa oli yksi ainoa moottorivene, Viktoria, niin osa laituriparlamentistamme päätti lähteä sillä katsomaan mikä on tilanne ja tarvitaanko siellä apua. Ja kivellehän ne olivat tosiaan ajaneet. Jokun 80-luvun merikartan mukaan siinä piti muka mennä väylä, eikä siis olla sitä uppokiveä. Ei sitten oikein pitänyt paikkaansa enää se kartta, jos ne nyt oikein sitä lukivat sitten...
Ei se kiville ajanut purkkari enää kaivannut meidän apua, kun ne olivat jo pytäneet meripelastusseurasta apua. Pelastuspartiomme kuitenkin  päivysti siinä lähellä niin kauan, että se meripelastusseuran vene tuli niitä jeesimään. Meekialainenkaan ei päässyt nukkumaan ennenku faija oli palannut rantaan ja antanut raportin.Ens viikonloppuna ollaankin sitten menossa taas ihan omalla porukalla merelle. Yritetään ehkä mahtua Helsingholmeniin, katotaan kuin käy kun nyt on taas heinäkuu ja satamat täynnä. Me joudutaan odottelemaan kesälomaa vielä kolme viikkoa, mutta kiva päästä lomalle vasta sitten kun satamat alkavat rauhoittumaan ja meri alkaa lämpenemään. Meekialainen kun tykkää tosta uimisestakin niin paljon.
Mutsin kanssa harjotellaan lomailua vähän jo ensi viikolla.Ei kommentteja: