perjantai 29. heinäkuuta 2011

Pari päivää HavsviddenissäTorstaina lähdettiin pilvisessä ja tuulisessa säässä kohti Eckeröä ja jossain kaukana oli tummia ukkospilviä. Meidän tuurilla siinä tietysti kävi niin, että hetkessä meillä olikin ukkosmyrsky päällä. Ja kun aallot tuli jostain Torniosta asti ni ne ehti nousta melkosiksi mainingeiksi meidän veneen kohdalla. Tuulta oli arviolta vaan jotain 8m/s, mutta ukkosmyrskyssä puuskat oli kyllä aika hirmusia. Mami oli onneksi ennakoinut ja napannut pahoinvointipillerin aamupalaksi, mutta silti sillä ehti tulla huono olo. Ja kun sitten alkoi sitä vådaa tulemaan taivaalta, niin sitähän sitten tuli.

Faija ja mami teki pikaisen muutoksen määränpään suhteen, onneksi. Oikeasti meidän olis jo pitänyt päästä kauppaan Eckeröön, mutta päätimme kuitenkin pysähtyä Havsviddeniin. Moni oli kehunut sitä paikkaa, mutta meidän satamakirja väitti että siellä on syväystä vain 1,5m ja ajateltiin, ettei päästä siellä rantaan ja siksi oltiin alunperin jättämässä se satama väliin. Pitäis vissiin ostaa uusi satamakirja!
Ennen rantautumista mami oli keulassa kontallaan tähystelemässä ja kun salama&ukkonen pari kertaa oikein kunnolla jysäytti siihen viereen ni mamillakin meinas kyllä olla löysät housussa, vaikkei se yleensä yhtään pelkää ukkosta.
Meekialainen vaan istui faijan vieressä turvaisuimessa hyvin totisena ja märkänä ja hiljaisena. Muutaman kerran kun aallot oikein heitti meitä kallioita kohti huusin vähän faijalle neuvoja. Muuten kyllä älyän koska on tiukka paikka ja on parempi olla ihan hipihiljaa.
Onneksi satamasta löytyi yksi tyhjä paikka, joka oli just meidän veneelle sopiva, ettei tarvinut siinä kaatosateessa alkaa enää kikkailemaan mitään ylimääräistä.

Tosi hyvä että tultiin tähän satamaan, eikä jätetty tätä väliin, tämä on nimittäin tosi upea paikka. Tänne voisi joskus tulla vaikka autollakin viikonlopun viettoon jos säästöpossussa sattuisi olemaan ylimääräistä. Laitetaan kuvia tänne heti kun yhteys on nopeampi. Havsviddenin nettisivuilla opastetaan, että satamapaikka kannattaa varata etukäteen. Laiturissa olikin muutamia vanhoja varattulappuja.


Satama-allas. Parhaimmillaan aallot heitti ton aallonmurtajankin yli...
Meidä vene keskellä, kolmas vasemmalta. 

Satamamaksu on 28€ ja se sisältää kylpyläosaston käytön, joka on auki 9-22. "Kylpyläosastolla" on uima-allas, porealtaat sisällä ja ulkona ja allasbaari ja sitten ihan rannassa sellainen muuraihaispesän näköinen sauna, josta pääsee pulahtamaan mereen. Isot terassit ja laiturit on täynnä ihania aurinkotuoleja. Kaikki on tosi hyvällä maulla ja kalliisti rakennettu.
Rantasauna

Jossain aikaisemmassa satamassa joku laituriparlamenttiläinen kertoikin, että paikka olisi alunperin rakennettu rikkaille ruotsalaisille eläkeläisille luxusmökkikyläksi, mutta eihän se toiminut. Sitten joku pankki olisi ostanut sen käyttöönsä kunnes sitten nykyinen omistaja oli ostanut sen. Tiedä sitten pitääkö nämä juorut paikkaansa....Hotellia laajennetaan parhaillaan ja sekin on upeasti designattu. Perjantaina käytiin siellä aamiaisella (veneilijöille 11€) ja aamiainen oli ihan loistava. Sieltä löytyi kaikki mahdollinen mitä vaan aamiaisella voi haluta. Letut kermavaahdolla ja myslitkin sai itse kasailla mieleisekseen. Meekialainen diggas letuista ja marjasmoothiesta.

Perjantainakin tuuli oli vielä aika kovaa, ei muuten mutta kun aallot tulee niin kaukaa avomereltä niin faija sääli sentäs sen verran mamia, että jäätiin vielä yhdeksi ylimääräiseksi päiväksi Havsviddeniin. Muutenkin vene on ollut nyt sellainen kevyt tropiikki, kun kaikki torstaina kastuneet kamat roikkui sateen ajan sisällä kuivamassa. Perjantaina alkoi onneksi taas paistamaan aurinko! Ja meekialainenhan kyllä ottaa uima-altaista kaiken irti, Veeti Vesipeto pääsi taas vauhtiin kun löytyi lämmitettyä vettä!
Lauantaiaamuna on sitten kyllä jo pakko päästä kauppaan eli Eckerö here we come!

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Meillä on ollut ikävä pikku merimiestä!
Nähdään parin viikon päästä...

Kaverisi Tony ja Jenny.