perjantai 6. elokuuta 2010

Kakkosloman 5. päivä, Nötö

Oli aivan pläkä päivä ja puksuteltiin siis koneella Nötön itäsatamaan. Nötössä kannattaa tulla tänne Airiston Veneilijöiden laituriin ja ottaa yhteyttä  superkivaan ja persoonalliseen saari-isäntään Eskoon, joka lämmittelee saunan muttei lauteita ja kertoo Nötön kuulumiset. Laiturimaksu+sähkö+sauna on ei-jäseniltä 15 €.  Siinä on vaan se huono puoli, että jos vesi on kovin alhaalla, purkkarit pääsee vaan laiturin toiseen päähän, toinen pää on liian matala, ainakin meille. Meidän syväys on 1,6 m ja nytkin jäätiin vähän kiinni pohjaan. Naapuriveneen omistajan kanssa sitten nytkyteltiin venettä sellaseen kohtaan, että nyt todennäkösesti ei olla kiinni pohjassa, mutta sen nyt sitten näkee aamulla että päästäänkö irti vai ei!
Myös kaupan laituriin voi ilmeisesti ottaa kiinni, mutta sitä faija ei kuulemma ole koskaan koklannut, kun siinä käy jatkuvasti se yhteysaluskin ryskäämässä.
Eli Nötöstä löytyy myös kauppa, jonka aukioloajat on kyllä vähän mitä sattuu. Tänäänkin perjantaina se meni kuulemma kiinni jo neljältä. Me ei nyt tällä kertaa menty käymään siellä, kun oli niin kuuma ja sinne on vähän vaikea mennä noilla mun rimpuloilla matkarattailla. Matkalla kauppaan on kiva pikku kirkko joka on faijan mukaan jostain 1700-luvulta tai jotain. Meekialainen ei kuitenkaan ollut maisemissa silloin kun avajaiset pidettiin.

Päivä oli tosi kuuma ja mamia harmitti kun se ei päässyt uimaan sinilevän takia. Sitä oli kertynyt tuulettomaan lahteen aivan törkeen paljon.Myöhemmin illalla se meni vielä pahemmaksi, näytti ihan ku meressä olis ollut joku vihreä matto pinnalla. Onneks sauna on toisella puolella saarta ja sinne levää ei ollut kertynyt, niin päästiin kuitenkin vielä uimaan. Meekialainenkin oli taas ihan vesipeto.Oon vissiin aikasemminkin kertonut, että mutsilla on täällä aina joku yrttiviljelmä kasvamassa. Tänään meekialainen pääsi sitten basilikan makuun. Ja ruohosipulikin on ihan jees. Mami koitti suojella rehujaan, mut meekialainen on ihan maailman nopein basilikan lehden nappaaja, ruukut piti viedä toiseen päähän venettä etten rohmunnut kaikkia lehtiä suuhuni!


keskittynyt basilikan pureskelija
ja sitten vähän ruohosipulia...

Ei kommentteja: