keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kakkosloman 1. & 2. & 3. päivä (Korppoo Verkan, Aspö, Nauvo)

Noniin, Gummisetä has left the boat, ja on taas aikaa päivittää blogia.
Kaikenlaista hassun hauskaa tässä onkin tapahtunut, ollaan melkein sukua julkkikselle, mami on järkännyt pellehyppyshown ja purjehdittu myrskyä pakoon.

Mutta tarkemmin:
Perjantaina pakattiin taas auto ja hurautettiin Hauholle faijan isoäitiä moikkaamaan, siellä oli vielä niin lämmintä vettä järvessä, että meekialainenkin polskutteli menemään oikein reippaasti.
Sunnuntaina käytiin hakemassa häistä toipuva gummisetä Janne Tampereelta kyytiin ja tultiin veneelle. Ihme ja kumma saatiin taas kaikki kuukauden matkatavarat (+ Jannen rinkka!!) johonkin veneen kätköihin häviämään. Ekaksi illaksi mentiin vaan siihen ihan lähelle Airistolle, niin että toi Gummisetä pääsi pitkästä aikaa saunomaan Dublinin tomut veks. Mami meni ekaks saunomaan, ja kun se tuli takas ni se kailotti jo laiturilta:   "arvatkaas kenen nimmari mulla on pakarassa!?! TAUSKIN!!!"  No hei halooooo!!!! Onneks se oli niinku muka vitsi, ei se hullu ollut sentäs nimmaria pyytänyt, mut kyl faija ja Jannekin pääs sen Tauskin kanssa samoille lauteille hikoilemaan :) Eiks me siis olla melkein sukua julkkikselle??? Kuvassa nyt on kuitenkin mun kummisetä.Maanantaiaamuna sitten purjehdittiin hienossa tuulessa Korppoon Verkkanille. Ja kun kerran yksi uskollinen lukijamme MerviMerimummo on niitä landausmogia niin toivonut, niin nyt mami koitti järkätä semmossen oikein huolella. Siinä kävi (mamin selitysten mukaan) jokseenkin näin: naapuriveneen mummeli yritti ystävällisesti auttaa meitä rantautumisessa niin innokkaasti, että tunki itseänsä ihan väkisin pitelemään kiinni meidän veneen keulapulpetista niin, että mami ei meinannut päästä astumaan laiturille ollenkaan. Noh, tyypillisestihän mamilla alko siinä vähän keittämään, kun se mummeli ei kehotuksista huolimatta älynnyt väistämään mamin ahteria. Siitä tuohtuneena mami sitten tyhmäili ja yritti veneen kiinnittämisen jälkeen nousta takasin paattiin kiristämään köysiä, mut just  kun se ponnas matalalta laiturilta takas veneeseen, tuuli törkkäskin venettä kauemmas, ja se homma meni sitten jotenkin pieleen ja mami roikku hetken aikaa keulapulpetissa ja huuteli faijaa, joka ei kuullut ja sitten sillä loppu haba ja se molskautti itsensä mereen. Että näin. Sitten faija tuli siihen ihmettelemään, että mihin mami katos.... Ja se naapurin mummeli kaakatti ympäriinsä siinä ja oli ihan täpinöissään. Mami otti tyynen rauhallisesti kengät jalastaan ja sanoi uivansa veneen uimalaiturille, josta faija sitten jelppas sen ylös. Uitettu mami.
Muuten Verkkanilla kaikki meni ihan iisisti. Mami ei järkännyt sen kummempaa hässäkkää. Thank God!!!

Tiistaina ajeltiinkin sitten koneella Aspöön. Ei tuullut tarpeeksi purjeita varten. Aspössä vaan notkuttiin ja saunottiin ja uitiin. Merivesi oli siellä +18 ja savulohi hirmu hyvää! Janne kiipesi näköalakallioille ottamaan kuvia, lisään tänne jotain sitten kun saan ne kuvat.
Keskiviikoksi oli luvattu hurjaa tuulta ja ukkosmyrskyä. Jopa 11-21 m/s riippuen miltä sivuilta ennusteita katsoi. Päätimmekin siis olla ottamatta turhia riskejä, kun ei ole pakko, ja jäädä vielä yhdeksi yöksi Aspöön, vaikka alunperin olikin tarkoitus viedä Janne keskiviikkona Nauvoon, että se pääsee lähtemään Mommilan Mummin mökille.Keskiviikkoaamuna sää näytti kuitenkin siltä että tiistai-illan tuuliennusteet eivät pitäneetkään paikkaansa. Faija tsekkasi vielä säätiedotukset ja teki päätöksen, että lähdetään kuitenkin Nauvoon. Ja se olikin ihan oikea päätös. Tuuli oli vaan jotain 7 m/s ja sadettakin tuli vaan ihan hetkisen aikaa. Olimme Nauvossa joskus kahden aikoihin, mutta viimeisiä paikkoja vietiin...jengi ei ollut rohjennut lähteä liikenteeseen, kun ennusteet olivat niin hurjia. Mutta onneksi meillä kävi taas kerran tuuri ja saatiin ihan hyvä paikka.

Janne ehti neljän bussilla Turkuun ja sieltä junalla Riksuun ja mökille. Olipa kiva nähdä Gummisetää ja viettää sen kanssa pari päivää täällä veneellä. :)) Janne toi mulle Saksan MM-lätkäkisojen tuliaisena ihanan Urmelin, täytyypä muuten laittaa siitäkin kuva teille, nyt Urmeli on jo nukkumassa.

Loppuloma ollaankin näillä näkymin keskenämme (ellei saada yllärivieraita), joten blogiakin ehtii taas paremmin päivittelemään :) Huominen toden näköisesti lööbaillaan vielä täällä. Ja sitten jatketaan säitten mukaan matkaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Kaksi kommenttia MerviMuuttoMeriMummilta:
1. kuka h... on TAUSKI
(MERIMUMMI TUNTEE VAAN JARTSAN)
2. arvasinhan että teidän mami järjestää vielä shown, vaikka nyt olikin innokas auttaja osasyynä hässäkkään, niin peiliin sitä pitää kattoo :)
HAHAHAH, nauroinpas makeasti kun luin!
Toivottavasti nämä ukkoset menee ohi ja saatte lapsiperheelle sopivaa keliä!
Merimummikin pääsee viikonvaihteeessa seilaamaan, mutta muutoin tässä nyt on parin asunnon loukussa sellaista hässäkkää, että tämä kesä jää vähemmmälle.
Iloa ja valoa, kuten eräs ystäväni aina sanoo!

t MerviMeriMummi