sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

21. lomapäivä, Jurmo Ahvenanmaalla

Haipakkaa kyytiä purjeilla tänään Parattulasta Ahvenanmaan Jurmoon. Mamille taas vähän haastetta vaihtaa vaippaa kevyessä kallistuksessa, onneks matka oli lyhyt, muuten sillä oliskin varmaan alkanut pykimään puurot ylös, niinkuin MeriMummi arvasikin. Meekialainen kun ei ihan koko aikaa viihdy ulkonakaan, ni mamin on pakko olla mun kanssa välillä sisälläkin.

Hiljasta oli vielä Jurmossakin, kolme venettä kuitenkin köllii nyt illalla laiturissa. Palvelu täällä oli todella ystävällistä. Faija alkoi kyselemään oliskohan jostain saatavilla savusiikaa ja niinpä sitäkin järjestyi iltapalaksi juuri pyydettynä ja hetki sitten savustuspöntöstä tulleena. Kuvan fisu kustansi 8 egeä.15 euron satamamaksuun kuului sähköt, suihkut ja veskit. Tilat oli tosi siistit ja hyväkuntoiset. Tässä rantsussa oli myös lapsille leikkihuone, tosin vähän vanhemmille lapsille ku meekialainen. Ja sitten oli valokuvanäyttely ja käsityömyyntiä. Olis täältä saanut saunankin, mut ihme kyllä, päätettiin tänään jättää väliin.

Kahvila-ravintolasta sai ruoka-annoksia ja leivonnaisia. Me vetästiin Jurmo Burgare med pommes frites. Niissä purilaisissa oli käytetty piffissä paikallista highlandin lehmää, joita me käytiin etsiskelemässä lähimaastosta, mutta ne oli ilmeisesti lakisääteisellä lounastauolla, kun ei me niitä löydetty. Toisaalta ehkä hyvä, ku toi mami ei ois tapaamisen jälkeen kuitenkaan enää pystynyt syömään sitä burgeriansa ja meekialaiselle se oli ihan liian iso.Noin kilsan päässä oli näköalatorni, johon käytiin kiipeämässä. Hienot näkymät. Kannatti käydä, vaikka rattailla ei ihan perille asti päässytkään.Muutenkin saarta kannattaa käydä vähän kiertelemässä, se on tosi kaunista katseltavaa ja talot pihoineen on hyvinhoidettuja. Satamassa oli monta fillaria, joita olis saanut lainata saarikierrosta varten. Fillareita oli myös lasten koossa, joten ehkä muutaman vuoden päästä käyn heittämässä lenkin!Pitäis vissiin ihan oikeesti päästä kohta jo mantereelle. Tänään noi kahjot vanhempani nimittäin järjestivät meekialaiselle diskon. Faija teki led-avaimenperästä diskovalon, pyöritteli käpyä ilmassa ja väitti sen olevan peilipallo. Hei HALOO!!!! Biisinä oli kyl erittäin hyvä styge, Inner City / Big Fun. Joskus mua kuitenkin vähän pelottaa, että niillä alkaa oikeesti viiraamaan, niin hauskaa niillä oli niitten diskovalojensa kanssa. Kuinkahan toi faija oikein sopeutuu taas viikon päästä business-maailmaan. Jos joku sen kollega sattuu lukemaan tätä, ni kannattaa ehkä vähän tarkkailla tota meekialaisen faijaa siellä duunissa....

Huomenna ajateltiin mennä Houtskarin Näsbyyn. Täytyy pikkuhiljaa alkaa lähestymään kotisatamaa, josta noukitaan Jenny ja Tony juhannukseksi kyytiin.
Kuvia tästä päivästä luvassa siis huomenna jos ja kun yhteydet toimii paremmin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Me ollaan odotellaan innolla täällä Tonyn neitsytmatkalle lähtöä!

T: Jenny ja Tony