tiistai 8. kesäkuuta 2010

9. lomapäivä, Degerby

Hirrrrveä ruuhka. Degerbyn satamassa viisi venettä!!! Ja me taidetaan olla ainoat suomalaiset. Saksalaisia ja brittejä riittää.
Tänään päästiin Lumparnin yli molemmat purjeet auki. Mamin hoitaminen 45 asteen kulmassa oli kyllä vähän haastavaa.

Ravintola ja satamakin ovat jopa auki. Satamamaksu palveluineen 20€.
Tosin just kun meekialainen oli luvannut että voin jättää tänään saunomisen väliin, niin että mami ja faija voi mennä rauhassa vuorotellen itekseen saunaan, niin tietty naisten sauna oli sitten kylmä. Mami kävi kohteliaasti tiedustelemassa Lontoon kielellä, jotta mitä ****a?!? Satamakapteeni totesi että kyllähän naiset ja miehet voi mennä samaankin saunaan, saunahan on neljä tuntia päällä. Noh eihän se mamikaan nyt ihan noin vaan miesten saunaan tepastele, varsinkaan kun siellä on jo saunojia, siis miehiä.
Seuraavaksi tiedusteluretkellä lähtikin sitten faija, astenteella what the f*** is the problem?!? Ja heti tuli vastaukseksi nou probleemos, naisten sauna pärähti päälle....noin puoleksi tunniksi. Mami kerkes just heittelee parit löylyt kun se kiuas sammu. Että se siitä rauhallisesta ja rentouttavasta saunavuorosta.

Ennenhän täällä on kuulemma ollut uima-allaskin tossa huoltorakennuksessa, mutta nyt ne iskivät sinne lattialautoja päälle. Eli ennen kaikki oli paremmin.

Sattuipa muuten hauska juttu tänään kun tultiin tänne. Yks ruotsalaisen lipun alla seilaava 44 jalkanen Bavaria teki laiturista just lähtöä kun me rantauduttiin. Veneessä oli äkkiseltään laskettuna joku kahdeksan miestä. Noin tunnin kuluttua niiden lähdöstä istuskeltiin rauhassa sitloodassa ja mami oli just ehtinyt ihmettelemään ääneen, et mitähän tuol yhdellä pikkulaiturilla makoilee yksi mies ja katselee aina välistä kiikarilla merelle, kun huomataan että se Bavaria tulee takas rantaan ja huutelee sille miehelle "jalla jalla!" Siis voitteko käsittää, että ne oli unohtaneet yhden miehistöstään rantsuun ja sitten tunnin päästä joku oli hokassut, että kas, Jorgos puuttuu, jäiköhän se sinne Degerbyhyn!!! Hohhoijaa, kylläpä meitä huvitti. Miekkonen sitten vaan nopsasti kapusi paattiin ja matka jatkui.
Toivottavasti noi yhdet ei koskaan unohda meekialaista rannalle!

Degerbyn kauppa on ihan hyvä ja valikoima laaja.
Käväsimme myös lounaalla kaupan vieressä olevassa majatalossa, vai mikähän se oikein oli....
Rantsusta löytyi myös leikkipaikka.

Parin viime päivän  kuvat lisäilty, jos haluutte käydä tsiigailemassa...


Ei kommentteja: