keskiviikko 2. kesäkuuta 2010

3. lomapäivä Sottunga

No eipä taas pitänyt säätiedotukset paikkaansa. Luvattiin tuulta 7 m/s, joopa joo. Muutaman kerran faija avasi keulapurjeen ja muuten ajeltiinkin koneella. Meekialainen tosin nukkui suurimman osan matkasta. Ramasee niin kovasti tää meri-ilma.

Päästiin  lähtemäänkin aamulla vasta yhdentoista jälkeen, kun faija hoiteli aamulla pari MBA-lopputyöhönsä liittyvää puhelinhaastattelua. Tai itseasiassa mä nukuin melkein kokonaan senkin ajan...

Sottunga ei ollut enää entisensä. Siellä oli kunnanjohtaja muuttunut ja sen johdosta se sama ihana perhe, joka on 11 vuotta pyörittänyt vierasvenesatamaa ja asuu itsekin ihan siinä rannassa, ei enää saakaan jatkaa toimintaa koska he ovat "vain puoliksi Sottungalaisia", tai jotain muuta yhtä typerää. Ennen perhe piti kivaa ravintolaa siinä omassa kodissaan ja siellä meidänkin piti tänään syödä. Mutta ei nyt sitten enää. Satamasta on muka tehty joku palvelusatama, jota pyörittää kaksi naista, joita ei kylläkään näkynyt, eikä myöskään niitä palveluita.
Mami ja faija on vuosien varrella sen verran tutustunut tähän perheeseen, että he ihan hyvää hyvyyttään lämmittivät meille kuitenkin saunan.
Saas nähdä kuinka satamatoiminnan Sottungassa käy. Meidän perhe kyllä antaa nyt pyyhkeitä tommossille tyhmille kunnanjohtajasedille ja tädeille. Ei hyvä. Satama oli aikaisemmin yksi mamin ja faijan suosikkeja ihan vaan jo sen mukavan perheenkin vuoksi.

Heti kun oltiin rantauduttu, veneen viereen uiskenteli ällö rantakäärme. Se ei edes lähtenyt karkuun vaikka me kuvattiin ja häslättiin siinä vieressä. Faija näki rannassa myös harmaakyyn, onneksi me ei mamin kanssa nähty, mami ois kuitenkin saanut jonkuin slaagin taas.Säät ovat olleet tosi aurinkoisia, sais vaan vähän vielä lämmetä enemmän.
Tässä kuvassa symppis Tjurgrundin loisto.Huomenna taidetaan vielä ottaa yksi stoppi ennen Maarianhaminaa ja mennään Rödhamniin.
Mervi-Merimummolle sellaset terkut, että ei voi kirjottaa mistään landausmogista, kun ei noi prot tee sellasia. (ja nyt varmaan heti huomenna sattuu ja tapahtuu) Ihan tylsää siis meekialaisellakin ;)
Ja vendausmokia taas ei ole sattunut, ku ei noi ole päässeet oikein edes vendailemaan, meekialainen kun sattuu olemaan sen verran vaatelias tapaus aina hereillä ollessani. Kaipa ne joku päivä sen kuitenkin tekevät, kunhan mä sammahdan oikein kunnolla.

Ei kommentteja: