maanantai 14. kesäkuuta 2010

15. lomapäivä, Taalintehdas

Tänään me tulimme vaan parin tunnin matkan tänne Taalintehtaalle. Sää oli semmonen sateisen suhruinen, vaikka auringon piti muka paistaa. Täytyi päästä vähän isompaan kauppaan täydentämään varastoja. Mun vellit ja maidot kyl edelleenkin riittää, ja vaipat :)

Taalintehdas on vähän ristiriitanen paikka. Toisaalta ihan kiva kaupunkisatama hyvine palveluineen, ja toisaalta satama on aika kauhean näköinen kun siinä on toisella puolella ne tehtaat ja venehuoltohallit ja muut roisin näköset rakennukset ja nosturit. Sitten taas toiselta puolelta satamasta löytyy myös tosi kauniitakin vanhoja hiiliuunirakennuksia.
Mutta Taalintehtaan rantaravintolassa on ehkä maailmankaikkeuden parhaat pizzat. Pelkästää jo sen vuoksikin tänne kannattaa kerran kesässä poiketa.
Satamamaksu on varsin kohtuulliset 18€ sisältäen kaikki palvelut.
Rantsussa on myös pientä kojumyyntiä, kasviksia yms. herkkuja. Paikalliset uudet potut maksoivat siellä 8€ kilo kun taas K-kaupassa paikalliset uudet perunat maksoi 3,80 kilo.....että sellanen hinnottelu.Meekialaisen blogilla on muuten tänään ihan juhlapäivä!
Ekaa kertaa kommenttia oli laittanut joku muu kuin sukulainen tai kamu, yhtään heidänkään kommenttejaan väheksymättä!!! Kyllä me ihan kaikista kommenteista aina ilahdutaan kovasti paljon, mutta nyt me mamin kanssa aamulla hillutiin aivan onnessamme täällä, kun jonkun tuntemattoman 1,9 vuotiaan merimiehen äiti oli laittanut kommenttia ja vieläpä tykännyt blogista :) Missähän päin se merkkari seilailee tänä kesänä? Heitetään lapaa pystyyn heti jos kohdataan merillä!!!Mamilla on joka kesä veneellä pieni yrttipuutarha. Basilikaa, ruohosipulia ja muita satunnaisa yrttejä. Menestyvät muuten täällä hirmu hyvin kun vaan muistaa kastella, eikä jätä ihan auringon paahteeseen. Faija syötti yks päivä mulle tosta purkista vähän basilikanlehteä ja nyt en oikein osaa erottaa basilikaa muista heinistä. Kaikki vihreä kitaan vaan, puoli kiloa kasviksia tulis helpostikin täyteen jos noi vaan laskis mut vapaaksi tonne pöheikköön.Faija yrittää keksiä meille jotain uutta paikkaa huomiselle. Alkaa olemaan jo aika vähissä ne satamat, missä mami ja faija ei ole vielä vuosien varrella käyneet, pitäis varmaan jossain vaiheessa siirtyä kokeilemaan luonnonsatamiakin.  Meekialaisellehan kaikki on onneksi uutta ja ihanaa vielä monta vuotta!
Ehkä me huomenna mennään Kirjaisiin, siellä noi ei oo vielä käyneetkään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Veeti,

sulla on makee Blogi, seuraan sitä päivittäin iskän ja äiskän kanssa.
Me lähetään merille vasta juhannuksen
jälkeen. Mullakin on nimitäin eka veneilykesä edessä.
T:Laura 6kk:)